Hlavní obsah
Aktuální dění

Chcimír Zeman to konečně objasnil. Jsem taky chcimír!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Co? Přece to chtění míru. Suchej únor začal asi už řádit. To je po dlouhé době první střízlivá myšlenka, kterou se Miloš Zeman rozhodl zveřejnit. Jistě i on sám si je vědom její výjimečnosti.

Článek

Miloš Zeman chce mír. To je hezké. Na rozdíl od jiných chcimírů, kteří nejsou schopni vysvětlit, jak chtějí míru dosáhnout, v tom má bývalý prezident jasno. Zde je jeho střízlivá myšlenka.

„Dodáváte–li zbraně straně, která se brání, míru prospíváte“

Tak to přesně Česko a s ním i skoro celá Evropa dělá. Všichni chtějí do budoucna mír a jsou pro to ochotni něco udělat. Pomoci napadené Ukrajině. Zastavit agresora co nejdál od našich hranic a co nejvíc ho oslabit. Pokud agresor dál útočí, obránce nemá jinou možnost než se bránit. Pokud je ovšem silný a má se čím bránit.

Pokud ještě dnes někdo nepochopil s rétoriky, a především skutků ruských politiků fakt, že Rusko je hrozbou pro celou Evropu a pro mír, ve kterém zde už skoro 80 let žijeme, nemá mu to šanci vysvětlit ani bývalý prezident.

Já se jistě o nic takového zde pokoušet nebudu…

Co s myšlenkou Miloše Zemana? Myslí takto střízlivě i ostatní chcimíři? Podle toho, co nesmyslně vykřikují do světa to vypadá, že je to pro ně úplně nová myšlenka. Dost pochybuji, že ji pochopí. To by totiž museli začít myslet…

Bývalý prezident se rád předvádí jako sečtělý muž a pokud mu suchej únor ještě chvilku vydrží, může dát mezi lid i známé moudré citáty. Třeba tento:

Kdo chce mír, chystá válku. (latinské přísloví)

nebo

Být připraven na válku je nejúčinnější způsob, jak zachovat mír (G. Washington)

Pro mír je potřeba něco skutečného udělat. Ukázat tomu, kdo nechce mír, sílu a připravenost se bránit. To je jediné, čemu agresor rozumí. Nebo má snad někdo pocit, že mír chce agresivní Rusko? Žádnou takovou snahu jsem tam neviděl.

Chce snad někdo zastrašit agresora nějak jinak a tím chtít mír?

Třeba zvýšením důchodů?

Nevím…

To by jistě nikoho nezastrašilo ani neodradilo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz