Od té doby, co ho piju, jsem neonemocněla. Jeden šálek denně a nemoci se už nikdy neukáží

Tento úžasný čaj nabízí nespočet zdravotních přínosů pro lidské tělo. Stačí ho zařadit do svého každodenního jídelníčku a brzy poznáte rozdíl.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Některá přírodní léčiva mají mnohem pozitivnější vliv na lidské zdraví než jakékoli komerční léky nebo doplňky stravy. Skvělým příkladem je toho obyčejná skořice, která podle lékařky Amy Richter nejenže krásně voní a chutná, ale také podporuje krevní oběh, mozkové funkce a působí proti různým druhům kvasinkových infekcí. Abyste z ní však mohli vytěžit maximální účinek, je dobré uvařit si z ní čaj a ten pít následně každý den (nejlépe večer). 

Skořice a její přínosy pro lidské zdraví 

Skořicový čaj je velmi užitečný přírodní prostředek, který nabízí mnoho zdravotních přínosů pro lidské tělo. Abyste si ho přitom připravili, budete potřebovat pouze jednu tyčinku tohoto skvělého koření a chvíli času pro jeho uvaření. Nejprve získejte následující ingredience: 

  • 1 tyčinka skořice
  • voda

Jakmile budete připraveni, vařte skořici v jednom a čtvrt šálku vody po dobu 15 až 20 minut, načež ji odstraňte z tepla a nechte dalších 15 minut louhovat. Jakmile budete hotovi, nápoj pijte pomalu a nic dalšího po něm nějakou dobu již nejezte. Vyplatí se ho proto pít zejména před spaním, kdy má podle webu MedicalNewsToday mimo jiné pozitivní vliv na spánek, podpoří vaši psychickou pohodu a pomůže vám zmírnit napětí. 

Skořice iZdroj fotografie: Pixabay
Skořice nabízí řadu zdravotních přínosů pro lidské zdraví

Čaj zabraňuje vzniku krevních sraženin 

Skořice si získala oblibu zejména pro svou schopnost inhibovat koncentrace krevních destiček, díky čemuž výrazně snižuje riziko vzniku krevních sraženin. Pravidelná konzumace tohoto koření, a to ještě lépe ve formě čaje, vás proto ochrání před předčasnou smrtí a umožní vám žít pohodlný život. Podobně tomu je s hladinou cukru v krvi, kterou výrazně snižuje a chrání tělo před rozvojem nebezpečných nemocí, jako je diabetes. 

7 ověřených tipů, jak zvrátit diabetes 2. typu, abyste už nikdy nemuseli užívat inzulín nebo léky

Nelze opomenout ani antioxidační vlastnosti skořice, které pomáhají chránit tělo před oxidačním poškozením, předčasným stárnutím a trávicími potížemi. Rovněž si její složky poradí s kvasinkami v těle a podpoří vaše kognitivní funkce, jako je paměť, koncentrace a další. Na webu Jak Zdravě jsme také psali o dalších 8 problémech, které vyřeší skořice

Jak se skořicový čaj osvědčil vám?

Diskuze Vstoupit do diskuze
50 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články