Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Staněk se kvůli zranění nevešel na pohárovou soupisku Slavie, Linec uplatnil opci na Talovjerova

Nová brankářská akvizice Jindřich Staněk kvůli zranění chybí na soupisce Slavie pro jarní část Evropské ligy. Pražané, kteří mohli udělat pouze tři změny, dopsali tři zimní posily do defenzivy – Davida Zimu, Ondřeje Zmrzlého a Malicka Dioufa. Vedle záložníka Jakuba Hromady a obránce Andrese Dumitresca, kteří červenobílé v zimní přestávce opustili, vyškrtla také ofenzivního univerzála Bolu Ogungbayi. Definitivně se s Edenem loučí Maksym Talovjerov, rakouský LASK na třiadvacetiletého ukrajinského stopera po dvou půlročních hostováních uplatnil opci.

Jindřich Staněk
zdroj: slavia.cz

Trenér Pražanů Jindřich Trpišovský už po nedělní vítězné generálce proti Zlatým Moravcům (4:1) naznačil, jak budou změny pro vyřazovací fázi Evropské ligy vypadat.

Neprozradil pouze to, kdo vedle Hromady s Dumitrescem musel uvolnit místo. Nakonec se Slavia rozhodla vyřadit z pohárové soupisky mladíka Ogungbayie.

Devatenáctiletý Nigerijec na podzim zasáhl do dvou zápasů Evropské ligy a v jednom zaznamenal asistenci. Také v lize si připsal jen dva starty a jinak nastupoval spíše za třetiligové "béčko".

V závěru podzimu ho trápily zdravotní problémy, s A-týmem absolvoval soustředění v Portugalsku, ale proti Zlatým Moravcům už nehrál.

Slavia na soupisku zařadila tři ze čtyř zimních posil. Schází brankář Staněk, který si v přípravě poranil sval a mimo hru bude zhruba pět až šest týdnů. Nestihl by tak dvojzápas osmifinále, který je na programu na začátku března. Soupeře Pražanům určí los 23. února.

"Nebylo to jednoduché rozhodování. Přišli čtyři hráči a místa jsou jen tři, zdravotní stav nám to ale nakonec hodně usnadnil. Ze soupisky jsme dali pryč samozřejmě Dumiho a Hromadiče, kteří odešli na hostování, plus Bolua," řekl Trpišovský.

"Tím, že Jindra Staněk určitě nebude na první dvojzápas, tak jsme se rozhodli pro tři hráče do pole. Volba by asi byla jiná, kdyby byl Jindra zdravý. Na druhou stranu Mandy (brankář Aleš Mandous) odchytal podzim v pohárech a dostal nás tam, kam nás dostal. Takže by stejně pravděpodobně zahajoval evropské zápasy on," doplnil Trpišovský.

Talovjerov přestoupil ze Slavie do Lince

Rakouský LASK po dvou půlročních hostováních uplatnil opci na Talovjerova a s třiadvacetiletým defenzivním univerzálem podepsal smlouvu do léta 2027.

Ukrajinský mládežnický reprezentant přišel do Slavie před dvěma roky z Českých Budějovic, ale do základní sestavy se natrvalo neprosadil.

V Linci se vysokému obránci daří mnohem lépe, za LASK celkem odehrál 34 soutěžních zápasů a vstřelil jeden gól, na podzim zasáhl do pěti z šesti utkání ve skupině Evropské ligy.

Českou nejvyšší soutěž, kterou si zahrál i za Liberec, opouští Talovjerov s bilancí 71 zápasů, dvě branky a tři asistence.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články