InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

České Budějovice hostily mistrovství republiky badmintonistů. Domácí Janoštík má zlato a stříbro

 Autor: Lukáš Jakubec.

    Autor: Lukáš Jakubec.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Badmintonový vrchol sezony je minulostí. O uplynulém víkendu se v budějovické sportovní hale utkali nejlepší tuzemští badmintonisté o tituly mistrů republiky. Nechyběly ani domácí hvězdy. Jan Janoštík se probojoval až do finále pánské dvouhry, kdy po více než hodině nestačil v repríze loňského finále na Jiřího Krále. Ten tak obhájil loňské prvenství. Janoštík ale zase vyhrál společně s Tadeášem Brázdou čtyřhru. Využili absence páru Mendrek – Král. Ještě předtím, než ale finálový blok dospělého šampionátu odšpuntoval úvodní mix, začaly ve sportovní hale závěrečná klání do 11 let. Nakonec si titul ze šampionátu nejmladší kategorie odvezli Daniel Musil z Astry a Isabela Svitáčová z Českého Krumlova.

Zlatý double připadl Jiřímu Královi v singlu a mixu spolu s Lucií Krpatovou, která rovněž ovládla s Kateřinou Valentovou dámský debl. Vytoužený singlový titul si nenechala uniknout Tallulah Van Coppenolle. „Gratuluji všem novým mistrům České republiky, jakožto i všem medailistům. Myslím, že jsme během tří dnů viděli mnoho krásných zápasů," zhodnotil Kawasaki MČR dospělých 2024 předseda svazu Petr Martinec pro webové stránky svazu.

„Je třeba velmi poděkovat organizátorům šampionátu z JČBaS za velmi dobře zorganizovaný turnaj a taktéž je třeba poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci a průběhu turnaje. Letošní ročník nasadil laťku organizace velmi vysoko, ale to je cesta, kterou musí ČBaS jít," doplnil Martinec.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace