Zde může být vaše reklama.

OTŘESNÉ TÝRÁNÍ ZVÍŘETE Pes vstal z hrobu. Postřelené zdecimované zvíře našli na skládce

Pes vstal z hrobu. Postřelené zdecimované zvíře našli na skládce

foto: Vetmedical

05. 02. 2024 - 18:43

Litovel – Pokus o vraždu a pohřbení zaživa. Přesně tohle prožil - stejně jako hlavní hrdinka filmové trilogie Kill Bill – pětiletý pejsek Benny. Podobně jako Beatrix Kiddo to nevzdal a hrůzné zacházení přežil. Díky pozornému muži na procházce a rychlé akci členek spolku Unie práv zvířat se během pár hodin dostal ze skládky v Libině na Šumpersku do péče veterinářů v Litovli a poté na zvířecí urgent do Brna.

Díky obrovskému nasazení a rychlé a odborné péči lékařů a dalších obětavých lidí se postřelený a téměř utýraný pes nakonec dostal z nejhoršího. Bennymu už je lépe a nyní ho čekají další operační zákroky. Následky zdrůdného činu zlého člověka si ale ponese do konce života.

Otřesný případ se stal tento víkend. Muž procházející kolem skládky hlíny v Libině si všiml drobného pohybu a záhy našel bahnem obaleného a těžce zraněného psa se zakrváceným čumákem a očima. Ihned zavolal pomoc a zpráva se rychle dostala k vedení Unie práv zvířat. „O pomoc jsme požádali členky naší olomoucké pobočky, které okamžitě vyrazily na místo nálezu a pejska dovezly na veterinární kliniku do Litovle,“ řekla Hanáckému večerníku předsedkyně spolku Diana Šlechtová.  Zvěrolékařka zjistila podle čipu, že pes se jmenuje Benny, narodil se v roce 2019 a patří majitelce ze Šumperska.

Vedení kliniky Vetmedical po ošetření Bennyho zveřejnilo na facebooku tato šokující fakta: Krev na hlavě zvířete způsobilo pět diabolek vystřelených klasickou vzduchovkou z bezprostřední blízkosti. Pravděpodobně v domnění, že je mrtvý, se dotyčná bezcitná zrůda rozhodla psa zakopat.“ Podle veterinářů byl pes pod zemí delší dobu, zřejmě dva až tři dny. Při podrobném vyšetření na klinice v Brně vyšlo najevo, že jeden z nábojů jen těsně minul psovu páteř a že má po střelbě také těžce poraněné oči. Zatím není jasné, zda bude na obě vidět. Další střely našli lékaři podle Šlechtové i v krku a tlamě, kam mu zřejmě vrah strčil hlaveň zbraně. „Setkala jsem se s řadou případů týrání zvířat, ale tohle mě naprosto zdrtilo. Představuji si, co ten pejsek musel prožívat,“ podotkla předsedkyně spolku.

Případ si dnes převzali šumperští kriminalisté, kteří prošetřují podezření z trestného činu týrání zvířat. Za ten by mohl pachatel dostat až šest let vězení. V kauze se chce angažovat i Unie práv zvířat. Bennymu už najala advokáta, který dohlédne na to, aby za hrůzu, kterou musel pes prožít, padl odpovídající trest.

Další články