Pavel Ryšavý
6. února 2024 • 10:50

Jednorožec Kondelík: OBR, ale jiný. Upoutá výška i styl, míří do repre

Autor: Pavel Ryšavý, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po zranění se Jáchym Kondelík rozhodl, že nemá smysl hrát čtvrtého centra v AHL. Vrátil se domů a patří k hráčům s největším potenciálem v extralize. Jestli čekáte, že se dvěma metry to vysoký útočník řeže, zabrzděte. „Je zkoordinovaný, bruslí v nákleku. Tím je trochu atypický, snaží se hrát technicky,“ přibližuje ho Jan Hanzlík za trenérský štáb Českých Budějovic. Klub si vychovává atypickou zbraň, která může soutěž brzy přerůst.



Centimetry hráče často pasují do předem dané role. Nemáš ani 180? Tak to bude těžký, nadřeš se. Ale pohyblivé křidélko by z tebe vyrůst mohlo. Jestli se výška šplhá ke dvěma metrům, tak to prostě budeš řezat. Primární je důraz, ať z tebe jde strach. Ideálně ještě vzadu, jasně. Co když se předsudky trochu otočí a věci mají jinak?

Jáchym Kondelík měří podle webu Českých Budějovic 201 cm. Už jen výškou vás upoutá, ale tím to nekončí, liší se. „Jáchym hraje a pohybuje se jako malý hráč. Je zkoordinovaný, bruslí v nákleku. Tím je trochu atypický, snaží se hrát technicky,“ charakterizuje ho asistent trenéra Jiří Hanzlík.

V neděli v Hradci nehrál z Motoru dobře nikdo, ani Kondelík nezářil. Ale stačí se na něj zaměřit a rychle poznáte, jakým typem hokejisty se snaží být. Žádný bouchač, který vrčí a cení zuby jen proto, že narostl do třetího patra. Naopak rychle dovede

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud