Nejvýkonnější panely AIKO nově dodává SOLSOL na českém a slovenském trhu

Společnost SOLSOL zařazuje do svého produktového portfolia nejvýkonnější panely na trhu. Díky nově podepsanému kontraktu s technologickým vývojářem AIKO se na český trh dostávají prémiové fotovoltaické panely typu ABC (all back contact). Značka AIKO se aktuálně chlubí nejúčinnějším panelem, který dosahuje efektivity 24 procent, což je v současnosti nejvyšší hodnota v solárním průmyslu

Zdroj: SOLSOL

Rekordní účinnost i oceněními za design

Nejvyšší účinnost, cena Red Dot Award 2023 za produktový design a vlastní výroba kvalitních PERC článků. To vše v sobě spojuje výrobce panelů AIKO, kterého do své stáje zařadil největší český distributor SOLSOL.

„AIKO je divoká karta na poli solárních panelů. O jejich produkty jsme měli velký zájem, protože díky nim můžeme českým a slovenským zákazníkům nabídnout prémiový solární panel za výbornou cenu. Jsme si jistí, že 100 MW prémiových panelů najde velmi rychle majitele,“ říká Radek Orság, výkonný ředitel SOLSOL.

„Česká republika a Slovensko jsou dva nejaktivnější fotovoltaické trhy v Evropě, ve kterých evidujeme obrovskou poptávku po vysoce výkonných solárních panelech. Jsme přesvědčeni, že naše spolupráce se společností AIKO přinese našim zákazníkům velkou výhodu, navýší užívání solární energie a v konečném důsledku pomůže přechodu k obnovitelným zdrojům energie v rámci celé střední Evropy,“ dodává k podpisu smlouvy Orság.

„Společnost AIKO vznikla už v roce 2009, původně jako výrobce vysoce kvalitních bifaciálních PERC článků. Obrat přišel v roce 2023, kdy po dvou letech výzkumu uvedla na celosvětový trh svou technologii ABC (all back contact) s články se zadními spoji, které najdete v našem SOLSOL portoliu. Jedná se o prémiového globálního výrobce, který si navíc pokryl téměř celý řetězec výroby a může tak nabídnout velmi kvalitní produkty, které skutečně vznikají pod jednou střechou,“ upřesňuje Martin Novák, obchodně-technický ředitel SOLSOL.

Nejvýkonnější ABC technologie

ABC technologie zjednodušeně maximalizuje plochu solárního panelu. All back contact panel totiž eliminuje kovové mřížky blokující sluneční světlo. V kombinaci s použitím pyramidových struktur a antireflexních vrstev na předním a zadním povrchu tato konstrukce zvyšuje využití náhodného světla a snižuje optické ztráty. I proto tyto panely dosahují vůbec nejvyšší potvrzené účinnosti 24 %. Kvalita a výkon jde ruku v ruce s designem. Důkazem je i ocenění Red Dot Award 2023 za produktový design, který získala právě řada ABC Black Hole.

Ve střední a východní Evropě jsouhttps://aikosolar.com/en/ solární panely AIKO k dispozici také v Polsku, Rumunsku, České republice, Maďarsku, Litvě, Lotyšsku, Estonsku a prostřednictvím vybraných distributorů také v některých balkánských zemích.

O společnosti AIKO

Společnost AIKO je předním světovým výrobcem technologií pro čistou energii, který se zabývá výrobou solárních systémů a komplexních řešení v oblasti fotovoltaiky – včetně solárních článků, modulů ABC (All Back Contact), střídačů, bateriových úložišť a systémů pro správu energie.

O společnosti SOLSOL

https://solsol.cz/SOLSOL je díky špičkovému know-how a dynamickému přístupu k nejnovějším technologiím lídrem v prodeji fotovoltaických technologií v segmentu B2B v České republice. Společnost disponuje širokým portfoliem panelů, střídačů, baterií a konstrukcí pro kompletní realizaci fotovoltaických elektráren v rezidenčních i komerčních projektech.