Hvězdy seriálu Buffy, přemožitelka upírů se prosadily i ve filmovém světě. Jeden z herců má ale opakovaně problémy s policií

od Soňa Jiroutová
3 minuty čtení
Buffy,premozitelka upiru
Zdroj: Profimedia

Pamatujete si na seriál z konce 90. let, ve kterém neohrožená Buffy společně se svými přáteli bojovala proti upírům a dalším příšerám? Přemýšleli jste někdy, co dělají herci nyní? Tak my vám dnes přinášíme střípky ze života Sarah Michelle Gellar, Nicholase Brendona, Alyson Hannigan a Davida Boreanaze.

Fantasy seriál Buffy, přemožitelka upírů vypráví příběh o mladé studentce Buffy Summersové a jejích přátelích, kteří společně bojují proti zlu vnějšího světa.

Seriál běžel na obrazovkách od roku 1997 a skončil po sedmi sezonách v roce 2003.

Sarah Michelle Gellar jako Buffy Summers

Herečka Sarah Michelle Gellar seriálem rozjela kariéru, která pokračovala rolemi v několika úspěšných filmech. Diváci ji mohou znát například z filmu Nebezpečné známosti či hororu Tajemství loňského léta. Kromě herectví se věnuje vaření a v roce 2017 vydala kuchařku Up Fun with Food.

Na seriál o zabíjení upírů však dále vzpomíná a na svém instagramu například sdílela v roce 2022 vzpomínku k 25. výročí od premiéry.

„Dnes před 25 lety jsem měla tu čest představit světu svou verzi Buffy Anne Summersové. Byla to náročná bitva. Ale pak jste tu byli vy. Fanoušci. Věřili jste nám,“ napsala herečka.

V roce 2019 se vyjádřila odmítavě k remaku seriálu s tím, že originál je jen jeden.

„Lidé dnes objevují Buffy a milují ji stejně, jako by ji objevili před 20 lety. Jsou filmy, na které se dívám, jako Sixteen Candles, dnes to miluji stejně jako tehdy. Proč bych to chtěla vidět předělaný,“ uvedla v interview pro Parade.

V roce 2002 se herečka provdala za herce Freddieho Prinze Jr. a mají spolu dvě děti, Charlotte a Rockyho.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Sarah Michelle (@sarahmgellar)

Alyson Hannigan jako Willow Rosenberg

Nejlepší kamarádkou Buffy byla Willow, která prošla během seriálu největší proměnou. Z nešikovné a stydlivé studentky se stala čarodějka, která dokonce propadne černé magii. Z lásky k nejlepšímu kamarádovi Xanderovi a románku s vlkodlakem Ozem přešla k lásce k dívce Amber.

Hned po seriálu Buffy začala herečka hrát v seriálu Jak jsem poznal vaši matku, kde působila v letech 2005 až 2014.

Mezitím také natočila Prci, prci, prcičky a objevila se i v posledním díle Prci, prci, prcičky: Školní sraz.

Od roku 2003 je vdaná za Alexise Denisofa, se kterým se seznámila právě během natáčení Buffy, a má s ním dvě dcery.

Nicholas Brendon jako Xander Harris

Zmíněný nejlepší přítel Willow se jmenoval Xander a zůstává jedním z mála hlavních postav seriálu, u kterých se nerozvinou žádné magické schopnosti.

Herec se hned po natáčení přihlásil na rehabilitační kliniku kvůli problémům s alkoholem.

„Poté, co jsem si uvědomil, že mám nemoc, která přebírá kontrolu nad mým životem, rozhodl jsem se, že nejlepší způsob, jak získat zpět své zdraví, je vstoupit do léčebného zařízení,“ prohlásil pro server Entertainment v roce 2004.

O šest let později se ale ukázalo, že léčba nepomohla a na léčení se vrátil poté, co se dopustil vandalismu a napadl policistu. Byl tehdy odsouzen k veřejně prospěšným pracím.

K jeho zatčení a potyčce s policisty došlo i v roce 2014, když působil v seriálu Myšlenky zločince. V roce 2015 byl zatčen za podvody, krádež a také napadení partnerky. O rok později zdemoloval hotelový pokoj.

I přes další zatčení a léčby herec ve svých potyčkách s policií pokračoval dále. V roce 2021 například falšoval recepty, aby se dostal k lékům na předpis.

Poté se odmlčel ze sociálních sítí, aby se ozval v roce 2023 na svém instagramu, že má po dvou operacích páteře a srdečním infarktu.

Herec se aktuálně věnuje zejména malbám, které sdílí na isntagramu, a žádná nová zatčení nejsou známa. Vzhledem ke zdravotnímu stavu by měl aktuálně abstinovat, ale jistotu fanoušci nemají.

David Boreanaz jako Angel

Každý seriál má nějakou zamilovanou zápletku a v Buffy to byla ta mezi upírem Angelem a Buffy. Jejich románek byl natolik oblíbený, že dle serveru First Women patřil díl Nevinnost, kde spolu mají poprvé sex, k nejsledovanějším a nejlépe hodnoceným.

Bohužel pro romantiky je toto zároveň díl, kde se Angel změní ve zlého upíra, a ukončí tak lásku mezi ním a Buffy. Když poté herec ze seriálu odešel, dočkal se vlastního spin-offu Angel. Následovali další úspěšné seriály, mezi které patří Sběratelé kostí či SEAL Team.

Boreanaz je od roku 2001 ženatý s Jaime Bergman a mají spolu syna Jadena a dceru Bellu.

Zdroje: Instagram Gellar, People, OnlyU, Parade, Entertainment, Metro, Instagram Brendon, First Women

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články