Nezničitelný Hafthor Bjorsson v přípravě na Arnold Classic zase zvedá přes 1000 liber!

Nadcházející Arnold Classic 2024, které se uskuteční v americkém Ohiu již na přelomu února a března, bude jako klasicky hostit kromě prestižních kulturistických soutěží také klání strongmanů. A pozadu s tréninkem nezůstává ani legendární Thor, který svého času držel rekord za největší strongmanský deadlift.

Při jednom ze svých posledních tréninků, o který se podělil na svém YouTube kanále a na Instagramu, to vypadá, že Thor je znovu ve formě. Na tzv. elephant bar, což je speciální tyč s jinými parametry, než jaké mají osy pro powerliftery, se mu povedlo postupně naložit až 454 kilogramů, což odpovídá váze 1000,9 liber. Thor i tuhle hmotnost zvedl a vypadalo to, že je nadmíru spokojen – ostatně jak sám přiznal, je to poprvé po čtyřech letech, co se mu podařilo takovou zátěž zvednou.

Nutno podotknout, že k tomuto pokusu využil legendární islandský silák pouze pásek a trhačky, což je vybavení povolené při soutěžních pokusech. Rovněž jeho osa splňovala totožné parametry jako ta soutěžní. Vzhledem k lehkosti, s jakou se mu povedlo tuto činku zvednout, se dá předpokládat, že v dobrém rozpoložení na soutěži dokáže zvednout ještě o něco vyšší číslo.

„Vlastně jsem trochu v šoku z toho, jak dobře to šlo nahoru. Vlastně mi to přišlo lehčí než těch 413 kilo zvednutých předtím. Jsem zpátky!“

Zhodnotil svůj výkon sympatický silák. Nutno však podotknout, že cesta zpět na vrchol pro něj rozhodně nebyla jednoduchá. Loni v dubnu totiž Thor prodělal největší zranění své kariéry, kdy si údajně zcela odtrhnul část hrudníku od kosti.

A aby toho nebylo málo, v listopadu 2023 dokonce přišel o dceru, což jeho psychice bezpochyby zasadilo další ránu. Strongmana, který se za svou kariéru zúčastnil 73 mezinárodních soutěží a 38 z nich vyhrál, ale ani toto špatné období očividně nerozhází. V průběhu roku 2024 plánuje účast hned na třech profesionálních soutěžích a vzhledem k tomu, co předvádí v posilovně, je jasné, že Hafthor ještě neřekl své poslední slovo.

Nezničitelný Hafthor Bjorsson v přípravě na Arnold Classic zase zvedá přes 1000 liber!
Zbývají 1 dny

Amix ChelaZone® MangaChel®

346
− 29%
277
Zbývají 1 dny

FA VITA CORE

429
− 34%
319
Zbývají 1 dny
Zbývají 1 dny

Doposud nebyl vložen žádný příspěvek.