Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 - 15:00 | Novinky | Tiscali.cz

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu zdroj: Foto: France 24

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.

Soudní porota v americkém státě Nové Mexiko pětašedesátiletého herce obvinila kvůli incidentu, který se odehrál při natáčení nízkorozpočtového filmu v lokalitě poblíž města Santa Fe. Baldwin zde 21. října 2021 vystřelil ze zbraně, v níž byl ostrý náboj. Předtím mu však bylo sděleno, že zbraň není nebezpečná. Dvaačtyřicetiletá kameramanka Halyna Hutchinsová přišla o život a osmačtyřicetiletý režisér Joel Souza utrpěl zranění ramene.

Baldwin měl ve středu absolvovat slyšení před soudem. Podle agentury AFP se však nedostavil, místo toho jeho obhájci doručili dokument, v němž trvá na své nevině.

Herec tvrdí, že před výstřely nestiskl spoušť, což původně uznala a prokuratura a první obvinění stáhla. V lednu však přišlo obvinění nové, které se opírá o závěry nezávislých forenzních expertů. Podle nich nebyla zbraň upravena tak, aby vyšel výstřel bez stisknutí spouště. Herec tedy při manévrování s revolverem musel při nácviku scény stisknout spoušť, aby střela ze zbraně vyšla, tvrdí experti.

Baldwinovi v případě odsouzení hrozí 18 měsíců vězení, uvedla AFP. Obžalobě z neúmyslného zabití čelí také Hannah Gutierrezová-Reedová, jejímž úkolem bylo při natáčení dohlížet na bezpečnost zbraní a která podobně jako Baldwin dříve uvedla, že se cítí nevinná.

Zdroje: ČTK

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.