Překvapivé konce v Dunajské Stredě? Čistku těsně před startem jara mohou odnést Čermák i Káčer

Překvapivé konce v Dunajské Stredě? Čistku těsně před startem jara mohou odnést Čermák i Káčer

Pátý tým slovenské Niké ligy DAC 1904 Dunajská Streda během zimní přestávky vydatně zbrojil a na jih země do MOL Arény přivedl hned několik zajímavých cizinců. Protože však kádr není nafukovací, ještě před úvodním jarním kolem proti Skalici (hraje se 10. února), by ho mohlo opustit několik jmen.

Jak informoval na síti X slovenský insider Jozef Kopčo, na odchodu z klubu by mohli být jak čtyřiadvacetiletý brankář Samuel Petráš, jenž je v áčku náhradníkem stejně starého Aleksandara Popoviče, tak osmadvacetiletý záložník s historií v Žilině i Viktorii Plzeň Miroslav Káčer, který přitom na podzim odehrál 1123 minut čistého času.

Oba se již v úterý nepřipravovali s prvním týmem španělského trenéra Xisca Muñoze, ale trénovali s celkem FC ŠTK 1914 Šamorín, což je farma Dunajské Stredy hrající druhou nejvyšší soutěž, ve které jí patří po podzimu dvanáctá pozice.

Co udělal, je prostě špatně. Tvrdý trest si bohužel zaslouží, řekl Holeňák o Firbacherovi
. Čeká ho 2. čínská liga?

Na odchodu z týmu, který je stále ve hře také ve Slovnaft Cupu, by měl být možná trochu překvapivě i odchovanec Sparty Aleš Čermák, jenž sice během podzimu naskočil "jen" do 12 ligových a dvou pohárových soubojů, nicméně do střelecké listiny se zapsal pětkrát a ještě před pár týdny po zahájení zimní přípravy tvrdil, že ho první půlrok ve žluto-modrém trikotu příjemně překvapil.

"Baví mě hrát za Dunajskou Stredu. Fanoušci vytvářejí skvělou atmosféru v každém duelu, nejen doma, ale i venku, kde také chodí v hojném počtu. Rád bych pomáhal týmu, dal co nejvíc gólů a připsal si co nejvíc asistencí," vyprávěl bývalý záložník Mladé Boleslavi, Viktorie Plzeň i Bohemians 1905 na stránkách dac1904.sk.

Devětadvacetiletý špílmachr dorazil do Dunajské Stredy jako volný hráč teprve loni v létě. Kontrakt mu má běžet až do 30. června 2025. Že by tedy musel hledat nové útočiště již nějakých 17 měsíců před vypršením své nynější pracovní dohody? Pakliže ano, znamenalo by to pokračování v rozprašování "dědictví" po předešlém kouči Adrianu Guľovi.

Schánělcovi věříme, je to charakterově skvělý pracant. Nombila korigujeme, aby nebyl tolik extrovertní, říká trenér Zlína