Zábavné encyklopedie

tipy-encyklopedie
Dnes vám představíme dvě encyklopedie, které by neměly chybět v žádné domácnosti. V první z nich najdete nejrůznější informace o planetě Zemi doplněné působivými fotografiemi, nákresy i ilustracemi. Ve druhé se dozvíte, jaké tajuplné bytosti se u vás doma schovávají.

Nejprve se podrobněji podíváme na obrazovou encyklopedii Náš svět. Najdete v ní mnoho zajímavostí z jakékoli oblasti, která vás napadne: například fyzika, chemie či historie, ale také divadlo, tanec, astronomie i mineralogie!

Ve fakty nabité encyklopedii pro děti a mládež nazvané Náš svět v obrazech si každý najde právě ty informace o planetě Zemi, které ho zajímají. Vydejte se na cestu od počátku věků do současnosti, dokonce i budoucnosti, a ponořte se do astronomie, kosmonautiky, mineralogie, geografie, fyziky, chemie, technologie, historie, filozofie, literatury, malířství a sochařství, archeologie, hudby, filmu, divadla, tance, sportu, her i dalších témat. Můžete si prohlédnout přes 1200 působivých fotografií, nákresů a ilustrací s krátkými popisky o klíčových i zábavných faktech. Kniha poslouží celé rodině jako výjimečná encyklopedie všeho a pro všechny. V řadě obrazových encyklopedií objevujte svět také v dalších specializovaných dílech, jako jsou nejnovější Dinosauři nebo Periodická tabulka prvků.

Náš svět – Obrazová encyklopedie

Od velkého třesku po street art
Autoři: Kolektiv autorů
Přeložil: Petr Osoba

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 223×282 mm
ISBN: 978-80-286-0666-5
Doporučená cena: 649 Kč

Knihu Náš svět – Obrazová encyklopedie vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

 

nas_svet_obrazova_encyklopedie-2

Podívejte se i na další ukázky.

O nakladateli

Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí. Za poslední roky si Nakladatelství Slovart výrazně upevnilo pozici na českém knižním trhu, o jeho knihy je i velký mediální zájem a patří mezi nejvyhledávanější nakladatelství ze strany tuzemských i zahraničních obchodníků, běžných zákazníků i autorů.

————————————————

Víte, jaké zajímavé bytosti s vámi doma žijí? Pokud ne, nenechte si ujít Atlas domácích bytostí od Martina Poláčka, který vám je všechny podrobně představí!

Otevřete Atlas domácích bytostí a objevte svět plný fantazie schovaný u vás doma.
Plyšoň, Devítiocasá kočka, Slaďák nebo Cukrblik. To jsou domácí bytosti, někdy vtipné, jindy strašidelné, ale vždy přátelské. Stačí je jen trochu poznat. A proto je tu Atlas domácích bytostí!

Atlas domácích bytostí

Autor a ilustrátor: Martin Poláček

Počet stran: 40
Vazba: brožovaná
Formát: 250×210 mm
ISBN: 978-80-7558-236-2
Doporučená cena: 368 Kč

Knihu Atlas domácích bytostí vydalo nakladatelství Meander v edici Chameleón.

Ukázka z knihy

atlas_domacich_bytosti

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorovi a ilustrátorovi

Martin Poláček (*1981) je grafický designér, ilustrátor a nyní už i spisovatel. Protože byl líný brát regulérní hodiny kreslení, vyznačuje se jeho práce použitím širokého spektra výtvarných prostředků a proměnlivostí přístupu. V jeho grafickém portfoliu lze najít mnoho kulturních i komerčních projektů. Na zádech má mateřské znaménko velikosti mexického dolaru. Mnohokrát ztropil ostudu, která mu díky jeho roztomilé povaze nebyla odpuštěna. Jak je všeobecně známo z knihy Atlas domácích bytostí, je odborníkem v oboru aplikované prťousologie a bubákologie. Žije a tvoří v Praze.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

O nakladateli

Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z encyklopedií vás zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNáš svět – Obrazová encyklopedie
Od velkého třesku po street art

Kolektiv autorů

Slovart, 2023

zobrazit info o knizeAtlas domácích bytostí

Poláček, Martin

Meander, 2023

Napsat komentář