Pilník, alias Petr Pilát se představí na Masters of Dirt

Petr Pilát zahájí rok 2024 největším FMX tour světa Masters of Dirt

 Český freestyle motokrosový jezdec Petr „Pilník“ Pilát zahájí letošní rok ve velkém. Už 10. února se představí v německém Kielu na největším celosvětovém tour ve freestyle motokrosu Masters of Dirt! Během 3 měsíců absolvuje všech 10 zastávek tour, které povedou napříč Německem, Rakouskem a Itálií do těch největších arén.

Čekají jej tak exhibice před bouřícím publikem například ve Vídni, Innsbrucku, Dortmundu, Linci, Stuttgardu, Frankfurtu nad Mohanem nebo Turínu. Petr, který se naposledy představil publiku v prosinci v Praze na FMX Gladiator Games se tak už nové sezóny nemůže dočkat a do jejího startu doslova odpočítává dny.

Po vítězství a zisku jednoho z Gladiatorských titulů na prosincových FMX Gladiator Games a vánoční relaxaci už nyní Petr Pilát opět ladí formu a trénuje, aby před burácejícím německým publikem zazářil. „Po pražských Gladiatorech jsem si dal skoro měsíc relax a užíval si domova a času s rodinou. Musím říct, že jsem si krásně odpočinul a načerpal energii, kterou chci teď naplno dát do tréninků právě na Masters of Dirt.

Stejně jako jsou pro mě zásadní FMX Gladiator Games, kterými většinou sezóna končí, a navíc se konají na domácí půdě, jsou pro mě neméně zásadní i Masters of Dirt, kterými pro změnu vše statuje,“ říká Petr „Pilník“ Pilát, který se vedle jedinečné atmosféry celé série Masters of Dirt těší i na další účastníky a hvězdy FMX, ale i BMX světa.

 

V německém Kielu chce předvést své nejlepší skoky a triky a nechat se vyburcovat atmosférou samotné akce i skandujícího publika, které dovede vyhecovat k těm nejlepším výkonům. „Těším se na všechny zastávky Masters of Dirt, ale první je jen jedna, proto se k ní teď maximálně upínám. Kiel startuje celý seriál a pro mě i sezónu a chci se uvést tím nejlepším možným způsobem a ukázat se v té nejlepší formě.

 

petr_pilat

Přece jen, první dojem na druhý pokus neuděláte,“ dodává Petr s nadsázkou a prozrazuje, že se podobně jako diváci těší na top výkony všech závodníků. Nejen svých kolegů ze světa freestyle motokrosu, ale i na závodníky na sněžných skútrech, čtyřkolkách a speciální podívanou pro něj už teď představují účastníci na trialech, MTB kolech, a především pak na koloběžkách a in-linech.

 

V rámci dalších zastávek tour Masters of Dirt se Petr Pilát představí:

 

Stuttgard                                18. února

Turín                                       24. února

Vídeň                                      15. – 17. března

Salzburk                                  23. března

Graz                                        30. března

Innsbruck                                6. dubna

Dortmund                               13. dubna

Frankfurt nad Mohanem       20. dubna

Linec                                       27. dubna

 

 

Petr „Pilník“ Pilát

 

*1991, český freestyle motokrosový jezdec a závodník, aktuálně jeden z nejúspěšnějších a neuznávanějších FMX jezdců na světě. Na motorku usedl už ve 3 letech a do 10 let jezdil závodně v motokros, kde získal řadu titulů. V roce 2001 přesedlal na freestyle motokros, kterému se věnuje dodnes, a v němž si připsal nespočet titulů a ocenění. Stal se například nejmladším jezdcem, který skočil salto na motorce nebo jako 2. na světě skočil back flip v tandemu.

Pravidelně se účastní největších FMX show, závodů a exhibic po celém světě. Již 17 let pořádá vlastní akci s názvem Pilníkovo pozdní odpoledne neboli open-air show v duchu FMX, hudby, zábavy a debberoucí adrenalinové podívané.

Založil i vlastní FMX Academy, kde se věnuje dětem již od 4 let, které učí na motorkách, rozvíjí jejich schopnosti a předává jim své cenné zkušenosti ze světa motokrosu i freestyle motokrosu a postupně je vede k vlastním prvním krůčkům v FMX. www.petrpilat.cz

 

 

PR