Korejskou ligu odmítl, mentalitou je mu blíže DAC. Toužím se vrátit do reprezentace, přiznal Kačaraba

Korejskou ligu odmítl, mentalitou je mu blíže DAC. Toužím se vrátit do reprezentace, přiznal Kačaraba
OBSAHUJE OHLASY

Ukrajinský zadák Taras Kačaraba po třech letech opouští pražskou Slavii. Devětadvacetiletý střední obránce přestoupil do šestého týmu slovenské nejvyšší soutěže Dunajské Stredy, kde podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský avizoval Kačarabův odchod už během nedělní tiskové konference po generálce proti Zlatým Moravcům (4:1). Druhý tým prvoligové tabulky během zimní pauzy přivedl do středu obrany z Turína reprezentanta Davida Zimu a od příští sezony si zajistil služby teplického Štěpána Chaloupka.

Kačaraba přišel do Slavie před třemi lety z Liberce nejprve na hostování a následně na přestup. S vršovickým klubem získal v první sezoně ligový titul a dvakrát s ním ovládl domácí pohár. V posledním roce ale nastupoval jen výjimečně, v aktuálním ročníku zasáhl pouze do dvou soutěžních utkání.

Trojnásobný ukrajinský reprezentant odchází z české ligy s bilancí 132 zápasů a pět gólů. V Dunajské Stredě si zahraje i s českým obráncem Filipem Kašou a záložníkem Alešem Čermákem.

Překvapivé konce v Dunajské Stredě? Čistku těsně před startem jara mohou odnést Čermák i Káčer

"Na začátku sezóny jsem se zranil, hrával jsem méně, navíc mi končila smlouva, proto jsem cítil, že potřebuji změnu. Měl jsem dvě nabídky, jednu z korejské ligy a druhou z DAC. Rozhodl jsem se pro Dunajskou Stredu, protože je mi blíže mentalitou a staví si nejvyšší cíle, podobně jako Slavia. Věřím, že všichni odvedeme dobrou práci a pozvedneme klub na vyšší úroveň. Přicházím plný energie a motivace pomoci mužstvu. Vždy hraji naplno, snažím se na hřišti předat maximum. O totéž se budu snažit i tady, aby se fanoušci bavili mojí hrou a výkony mužstva. Pro mě je nyní důležité hrát znovu celé zápasy a v nich ukázat kvalitu, protože se toužím vrátit do reprezentace. Věřím, že já pomůžu DACu a DAC pomůže mně,“ konstatoval po podpisu smlouvy stoper, který bude u nás nastupovat s číslem 33.

"V osobě Tarase Kačaraby k nám přichází osobnost, fotbalista s velkým množstvím zkušeností, od kterého očekáváme, že bude okamžitou posilou. Je to rychlý stoper, který se hodí do hry s vysoce postavenou obranou, schopný pomáhat týmu při vysokém napadání. Jsme velmi rádi, že po letech ve Slavii se Taras rozhodl přijmout naši nabídku. Přeji mu hodně úspěchů ve žluto-modrém,“ poznamenal na stránkách dac1904.sk výkonný ředitel DAC Jan Van Daele.