Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Prostor před poliklinikou v Hrabůvce prochází rekonstrukcí. Stavba je aktuálně pozastavena

Ostrava-Jih |  | Expres Ostrava-Jih

Také na rekonstrukci prostoru před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce dolehlo zimní počasí spojené se sněžením a mrazy. Stavba je proto aktuálně pozastavena a trvají s ní spojené dopravní omezení. Zahajovací práce se ale podařilo zvládnout.

Rekonstrukce tzv. náměstí před poliklinikou v Hrabůvce. Úprava plochy o velikosti skoro 31 tisíc m² začala loni v srpnu a předpokládaný konec bude letos v létě. Radnice obvodu na tuto investici vynaloží přibližně 70 milionů korun.

Jiří Stráník (ODS), místostarosta MOb Ostrava-Jih: „První etapa zahrnovala vydláždění prostoru směrem od obchodů, které jsou součástí centra na náměstí Ostrava-Jih. Úprava se týkala rovněž prostranství kolem stávajících výškových domů až po hlavní vstup do polikliniky.“

Prostor před poliklinikou se opravuje poprvé od 70. let minulého století. U vstupu do polikliniky je nyní udělaná provizorní dlažba, aby se mohli chodci do zařízení v klidu dostat.

Otakar Šimík (ANO), místostarosta MOb Ostrava-Jih: „Obdržel jsem nějaké podněty, že je zde nekvalitně položená dlažba, ale musel jsem na to reagovat, že je tady v určitých místech položená jen dočasně, aby lidé se mohli i teď během stavby se nějakým způsobem do polikliniky dostat, tak prosíme občany o shovívavost než se nám stavba dokončí.“

Kromě omezení pro chodce platí i částečné omezení v dopravě.

Otakar Šimík (ANO), místostarosta MOb Ostrava-Jih: „V rámci stavby došlo k zamezení průjezdu a odbočení z ulice Dr. Martínka na parkoviště, takže pro řidiče to má nějaké zhoršení, ale samozřejmě přístupné parkoviště je celou dobu jen z druhého sjezdu u finančního úřadu.“
Jiří Stráník (ODS), místostarosta MOb Ostrava-Jih: „Změna se dotkne taky cyklistů, původní cyklostezku nahradí nová, která se posune směrem k obytným domům.“

Reakce kolemjdoucích jsou smíšené.

anketa:  „No pokračujou, ta druhá půlka je už moc pěkná. Trošku se to táhne, ale neomezuje mě to nějak, že bych tady chodil na polikliniku.“
anketa:  „Není tady žádné parkování, vůbec. Tady se staví a je to úplně konec.“
anketa: „Hlavně tady ten vjezd navrch se dostat bez cizí pomoci, to nemám šanci. A dobrá věc byla, že tady, když byl starý ten chodník, tak tam k těm dveřím byl takový hrb, tak to že to zarovnali, to je fajn věc.“
anketa: „No já si myslím, že lidi můžou být rádi, že se to tu opravuje, že to bude pěkné.“

Veškerá omezení budou trvat až do dokončení stavby, tedy minimálně do letošního léta. Na opravu totiž čeká ještě řada věcí.

Otakar Šimík (ANO), místostarosta MOb Ostrava-Jih: „Proběhne ještě rekonstrukce kolem kašny, která byla rekonstruována v roce 2020 v rámci participativního rozpočtu, potom proběhne ještě rekonstrukce parkoviště přilehlého, které je přímo před poliklinikou, dosadíme stromy, lavičky a bude ještě vyměněné i veřejné osvětlení.“

Stavba je aktuálně pozastavena kvůli chladnému počasí a mrazům. Její předpokládaný konec v létě tohoto roku, ale prozatím platí nadále.

Nahlásit chybu


K tématu

Rekonstrukce prostoru před ostravskou poliklinikou v Hrabůvce je momentálně pozastavena

Také na rekonstrukci prostoru před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce dolehlo zimní počasí spojené se sněžením a mrazy. Stavba je proto aktuálně pozastavena a trvají s ní spojené dopravní omezení. Zahajovací práce se ale podařilo zvládnout.

Ostrava revitalizuje za 23 milionů park za poliklinikou v Hrabůvce

18. září 2023 15:06 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Významná proměna čeká další parkovou plochu v Ostravě-Hrabůvce. Už v příštím roce budou moci lidé příjemně trávit čas ve zbrusu novém prostředí parku za poliklinikou, který získá zcela odlišnou podobu. Revitalizace vyjde na 23 milionů korun bez DPH.

V Ostravě-Jihu pokračuje revitalizace Hrabůvky. Proměnou aktuálně prochází prostor před poliklinikou

29. srpna 2023 18:07 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Prostor před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce projde kompletní rekonstrukcí. Dosud tudy lidé pouze procházejí. Po dokončení všech prací tady budou moci i relaxovat.


Ostravica-Textilia je znovu ozdobou města. Nabízí kanceláře, kavárnu i klub a prostory pro akce

Perla Ostravy, i tak je nazýván architektonický skvost a obchodní dům Ostravica-Textilia. Obyvatelé i návštěvníci města se dočkali jeho rekonstrukce. Po dlouhých letech, kdy byl v katastrofálním stavu, bude opět sloužit lidem.

V Ostravě začíná beachvolejbalový turnaj nejvyšší kategorie. Doprovází ho obrovský zájem diváků

V Ostravě začíná špičkový beachvolejbalový turnaj nejvyšší kategorie. Díky blížícím se olympijským hrám uvidí fanoušci to nejlepší, co může tento sport nabídnout, včetně domácích mistrů světa Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem. Pro návštěvníky je připravena i zajímavá fanzóna.

Bývalý břidlicový Flascharův důl láká na Odersko tisíce lidí

Lokalita Nový svět nedaleko města Odry. Na přelomu 19. a 20. století se zde stejně jako ve zbytku Nízkého Jeseníku kulminoval rozmach břidlicového průmyslu a vzniklo zde asi 7 břidlicových dolů. Mezi nimi je i Flascharův důl, pojmenován po významném investorovi, který zde těžbu rozšířil a zmodernizoval.

Vítkovický jarmark se nesl v prvorepublikovém stylu

Bohatý program čekal návštěvníky Vítkovického jarmarku, který se konal v rámci oslav stého výročí od založení Velké Ostravy.

Olympijské hry zvládli novojičínští senioři s parťáky ze školy

Letos se konají letní olympijské hry a staly se inspirací i pro jednu z aktivit denního stacionáře Domovinka v Novém Jičíně. Senioři si tu v dresech s pěti kruhy vyzkoušeli různé disciplíny, sparing partnery jim byli druháci ze školy Jubilejní.

Kolabující šofér proletěl skrz rondel, po nehodě ho museli oživovat

Včera 10:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pomocí defibrilátoru, který je součástí služebního vozidla, ale především prováděné nepřímé srdeční masáže se podařilo udržet při životě muže, který zkolaboval při řízení osobního auta. Když projížděl Rychvaldem, projel skrz kruhový objezd a šněrovací jízdou dojel až k čerpací stanici, kde auto zastavilo.

Na krajském úřadě proběhl kulatý stůl k sociálnímu poradenství

V předsálí jednací síně krajského zastupitelstva proběhl kulatý stůl na téma "Odborné sociální poradenství a jeho formy pomoci veřejné správě".

V Ostravě vznikne nová městská čtvrť. Zaplní brownfield Žofinka v centru města

3. června 2024 13:34 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

V Ostravě by v příštích letech měla vzniknout nová městská čtvrť. Rozkládat se bude na území brownfieldu Žofinka v centru města za Novou Karolinou. Území propojí centrum s Dolními Vítkovicemi a o jeho vzhledu rozhodne urbanisticko-architektonická soutěž.

Vedení Sadů Životice jednalo s ministrem o kompenzacích za pomrzlé jabloně

4. června 2024 11:46 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Ministr zemědělství Marek Výborný během návštěvy Moravskoslezského kraje navštívil i životické sady, které od nového roku vlastní město Havířov. S vedením jednal o kompenzacích i o převodu pozemků.

Absolventi fotokurzu prezentují svou tvorbu výstavou na Staré poště

Absolventi kurzu fotografování, který pořádá městské kulturní středisko, ukončili svou několikaměsíční práci výstavou na Staré poště. Na čtveřici snímků tu prezentují své pokroky. Řada z nich se do kurzu vrátila opakovaně.

Zahraniční stáže jsou pro učitele pracující s talentovanými žáky

Magistrát města Ostravy, odbor kultury a školství je hlavním organizátorem projektu Erasmus+ s klíčovou akcí nazvanou Práce s nadanými žáky. Projekt se realizuje v současném školním roce 2023/2024.

Ostrava se snaží zabránit předčasným odchodům žáků ze základních škol

V září loňského roku odstartoval nový projekt s názvem Prevence předčasných odchodů ze vzdělávání v Ostravě. Projekt bude uskutečňován po dobu 22 měsíců v pěti vybraných ostravských základních školách. Cílem aktivit je zvýšit školní úspěšnost žáků základních škol, ohrožených školním neúspěchem a snížení rizika jejich předčasného odchodu ze vzdělávání.

Do projektu Probuď v sobě kreativce se zapojilo 450 ostravských žáků

Cílem projektu Probuď v sobě kreativce je podpora kreativního učení dětí, metodická podpora pedagogů, rozvoj kompetencí lektorů kulturního a kreativního sektoru, koordinace kreativního učení v rámci města a poskytování návodů a inspirace pro tvůrčí aktivity v oblasti kreativity.

Benefiční koncert Centra pro rodinu a sociální péče, vystoupili Lash & Grey, Michal Žáček a Benda Quartet

Ve druhé polovině května proběhl Týden pro rodinu. Organizace napříč republikou ho využily pro prezentaci svých služeb a některé i pro získání finanční podpory na své projekty a služby. My vás zveme na ochutnávku benefičního koncertu do Katedrály Božského spasitele v Ostravě.

V Hrabůvce byl mezi paneláky dokončen park s jezírkem. O dostatek vody se postará déšť

3. června 2024 13:49 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

V Ostravě-Hrabůvce byl dokončen unikátní park s jezírkem, který je přímo mezi paneláky. O vodu se postarají dešťové srážky, které budou jímány z celého okolí. Nejenže vzniklo krásné místo k odpočinku, ale zároveň jezírko bude v horkých dnech zlepšovat klima v okolí.

Hasiči v Radvanicích mají nový výjezdový vůz. V rámci Ostravy jde o jediný poloprofesionální útvar

3. června 2024 8:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Jednotky dobrovolných hasičů jsou významným prvkem celého integrovaného záchranného systému a je velmi důležité, aby měli kvalitní vybavení a techniku. Ostrava se proto zaměřuje na výměnu zastaralých stříkaček a Radvanice díky tomu získaly špičkový zásahový vůz.

Prostor před poliklinikou v Hrabůvce prochází rekonstrukcí. Stavba je aktuálně pozastavena
Vydáno 7. února 2024 13:26, Ostrava-Jih, Andrea Holeszová
Také na rekonstrukci prostoru před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce dolehlo zimní počasí spojené se sněžením a mrazy. Stavba je proto aktuálně pozastavena a trvají s ní spojené dopravní omezení. Zahajovací práce se ale podařilo zvládnout.

Rekonstrukce tzv. náměstí před poliklinikou v Hrabůvce. Úprava plochy o velikosti skoro 31 tisíc m² začala loni v srpnu a předpokládaný konec bude letos v létě. Radnice obvodu na tuto investici vynaloží přibližně 70 milionů korun.

Jiří Stráník (ODS), místostarosta MOb Ostrava-Jih: „První etapa zahrnovala vydláždění prostoru směrem od obchodů, které jsou součástí centra na náměstí Ostrava-Jih. Úprava se týkala rovněž prostranství kolem stávajících výškových domů až po hlavní vstup do polikliniky.“

Prostor před poliklinikou se opravuje poprvé od 70. let minulého století. U vstupu do polikliniky je nyní udělaná provizorní dlažba, aby se mohli chodci do zařízení v klidu dostat.

Otakar Šimík (ANO), místostarosta MOb Ostrava-Jih: „Obdržel jsem nějaké podněty, že je zde nekvalitně položená dlažba, ale musel jsem na to reagovat, že je tady v určitých místech položená jen dočasně, aby lidé se mohli i teď během stavby se nějakým způsobem do polikliniky dostat, tak prosíme občany o shovívavost než se nám stavba dokončí.“

Kromě omezení pro chodce platí i částečné omezení v dopravě.

Otakar Šimík (ANO), místostarosta MOb Ostrava-Jih: „V rámci stavby došlo k zamezení průjezdu a odbočení z ulice Dr. Martínka na parkoviště, takže pro řidiče to má nějaké zhoršení, ale samozřejmě přístupné parkoviště je celou dobu jen z druhého sjezdu u finančního úřadu.“
Jiří Stráník (ODS), místostarosta MOb Ostrava-Jih: „Změna se dotkne taky cyklistů, původní cyklostezku nahradí nová, která se posune směrem k obytným domům.“

Reakce kolemjdoucích jsou smíšené.

anketa:  „No pokračujou, ta druhá půlka je už moc pěkná. Trošku se to táhne, ale neomezuje mě to nějak, že bych tady chodil na polikliniku.“
anketa:  „Není tady žádné parkování, vůbec. Tady se staví a je to úplně konec.“
anketa: „Hlavně tady ten vjezd navrch se dostat bez cizí pomoci, to nemám šanci. A dobrá věc byla, že tady, když byl starý ten chodník, tak tam k těm dveřím byl takový hrb, tak to že to zarovnali, to je fajn věc.“
anketa: „No já si myslím, že lidi můžou být rádi, že se to tu opravuje, že to bude pěkné.“

Veškerá omezení budou trvat až do dokončení stavby, tedy minimálně do letošního léta. Na opravu totiž čeká ještě řada věcí.

Otakar Šimík (ANO), místostarosta MOb Ostrava-Jih: „Proběhne ještě rekonstrukce kolem kašny, která byla rekonstruována v roce 2020 v rámci participativního rozpočtu, potom proběhne ještě rekonstrukce parkoviště přilehlého, které je přímo před poliklinikou, dosadíme stromy, lavičky a bude ještě vyměněné i veřejné osvětlení.“

Stavba je aktuálně pozastavena kvůli chladnému počasí a mrazům. Její předpokládaný konec v létě tohoto roku, ale prozatím platí nadále.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-jih/11000041418/prostor-pred-poliklinikou-v-hrabuvce-prochazi-rekonstrukci-stavba-je-aktualne-pozastavena