Stojí za ní tihle tři chlapi, přesto je Veronika Žilková Trosečnice
Zdroj: herminapress

Stojí za ní tihle tři chlapi, přesto je Veronika Žilková Trosečnice

Vytvořeno dne 07.02.2024

Hned tři chlapi přišli podpořit Veroniku Žilkovou, která se poprvé představila na jevišti Divadla Radka Brzobohatého v komedii Trosečnice. Spolu s Annou Kulovanou, Pavlínou Mourkovou a Kateřinou Peřinovou prožijí nejdivočejší teambuildingovou akci, jakou si dokážete představit.

,,I zkoušení bylo dobrodružnější než obvykle, na premiéru jsme si museli počkat, když před generálovým týdnem Anička onemocněla a to tak ošklivým bacilem, že nebylo možné ani dozkoušet natož odehrát. A tím, že to bylo před Vánocemi, všichni se pak rozprchli různě na hory a do tepla, Jakub začal zkoušet v Bratislavě… a proto se nejbližší termín i s týdenním zkoušením našel až na konci ledna,” upřesnila ředitelka DRBu Romana Goščíková. 

A co říká o tom, co zažívají Trosečnice na ostrově Veronika Žilková? A přežila by v divočině?
"Ztroskotání na pustém ostrově je situace, která vás vyhodí z vašeho komfortu, takže začnou fungovat úplně jiné vlastnosti, než které používáte v normálním životě. A já si myslím, že bych přežila, jsem z hodně dětí a měla jsem hodně dětí, takže jsem poměrně odolná.”

Veroniku přišel na premiéru podpořit její partner Josef Holomáč i syn Vincent Navrátil s přítelkyní. V hledišti se dobře bavila řada známých tváří - herečka Jana Bernášková s manželem Rudolfem Merknerem, manželé Rosákovi, herečka Michaela Dolinová, Alex Mynářová, kterou doprovodil herec Milan Enčev, ad. Nechyběli ani manžel Romany Goščíkové režisér Karel Janák a umělecký šéf DRBu, partner Aničky Kulované - Lukáš Burian.

Anička nám ke zkoušení řekla: ,,Trosečnice mi přišly do života poměrně nečekaně, avšak o to intenzivněji. Poprvé zkoušení se slovenským režisérem Kubou Nvotou. Jeho harmonická energie v kombinaci s elementy nás čtyř trosečnic, vytvořila představení silné jako vábení Sirén na moři zároveň dojemné jako západ slunce tamtéž. Má postava Julie je všechno, co já nejsem. Organizovaná, předpřipravená, skrývající emoce. A přece máme mnoho společného: silná touha po lásce a překvapivá pointa v závěru hry. Ale na to už se pojďte podívat do divadla."

Anotace komedie Trosečnice - Tim Firth

Čtyři úspěšné manažerky ztroskotají na pustém ostrově. Čtyři ženy s nejrůznějším rodinným zázemím. Jedna z nich má doma dvojčata, druhá se bojí, jestli ji nepodvádí manžel, třetí je osamělá a kousavá, čtvrtá po nervovém zhroucení. V náročných situacích, které na ně přežití v přírodě klade, se ukazují i jen běžné negativní charakterové vlastnosti jako život ohrožující. Komedie Tima Firthe je plná bláznivých okamžiků a dramatu s prvky černého humoru.