Hlavní obsah
Sport

Nadějný Sávio z Girony v létě přestoupí do Manchesteru City!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Daniel from Glasgow, United Kingdom, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Manchester City se dohodl na přestupu křídelníka Sávia, který je momentálně na hostování v Gironě, dokumenty budou podepsány v nejbližších dnech.

Článek

Girona letos nečekaně prožívá historickou sézonu a právě jednu z klíčových rolí má tenhle brazilský mladík. V téhle sezóně zatím nastřílel 5 gólů a nahrál na dalších sedm. Není divu, že o Sávia měli zájem i ostatní týmy z Premier League, ale i týmy z německé Bundesligy. Nabídky se většinou pohybovaly okolo 30 milionů euro.

Girona je částečně vlastněná firmou City Football Group (CFG), která zároveň vlastní i Manchester City a mnoho dalších klubů. Sávio je v Gironě pouze na hostování od začátku téhle sezóny, ale je registrovaný jako hráč Troyes, kde neodehrál ani jeden soutěžní zápas a má tam smlouvu do června 2027. Druholigový francouzský celek Troyes je také vlastněn již zmiňovanou firmou CFG.

Sávio zůstane v Gironě do konce téhle sezóny a je odhodlaný nadále pomáhat klubu a ideálně zakončit tuhle neskutečnou sézonu na místech zaručující evropské poháry nebo i výhrou španělské La Ligy.

Brazilský křídelník bude v Manchesteru tedy tvořit konkurenci na levém křídle křídelníkům jako je Jack Grealish, Jérémy Doku a Oscar Bobb. Je tu i možnost, že se do Girony vrátí na další sezónu na hostování, ale nepředbíhejme a uvidíme jak se mu bude v Premier League dařit.

Zdroje: Fabrizio Romano, theguardian.com, livesport.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám