‚Cítím, že se musím omluvit.‘ Krčmáře mrzí chyby na střelnici, ale atmosféra je podle něj neuvěřitelná

Českým biatlonistům vstup do mistrovství světa v Novém Městě na Moravě nevyšel. Smíšená štafeta ve složení Michal Krčmář, Tomáš Mikyska, Markéta Davidová a Jessica Jislová skončila na 14. místě. O šanci na úspěch Čechy připravil už na úvodním úseku Krčmář, který musel po položce vleže na trestné kolo. Zkušený reprezentant sdělil v cíli své dojmy pro Radiožurnál Sport.

Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář

Michal Krčmář | Foto: Marek Ambrož | Zdroj: Český biatlon

První střelba a hned trestné kolo. Co se stalo?
V tuhle chvíli to nedokážu vyhodnotit, musím se pobavit s Mattem Emmonsem, kde ty rány byly. Chci se omluvit členům týmu, fanouškům, co přišli. Pokazil jsem ten závod, vstup do šampionátu. Musíme jít ale dál, jsou tu další závody a nemá cenu komentovat dnešní závod, ten stál úplně za nic.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor s biatlonistou Michalem Krčmářem po smíšené štafetě na mistrovství světa

Nelimitovalo vás oko? Máte tam ječné zrno...
Ne, to vůbec. Žádné vnější podmínky na tom nemají podíl, je to čistě o mně. Dokážu věci objektivně vyhodnotit a teď cítím, že se musím omluvit jak fanouškům, členům týmu, tak kolegům ze štafety.

Na začátek závodu zaplněná Vysočina aréna, stovky fanoušků, tak to musí zahřát u srdce. Dělá to s vámi stále něco?
Ano, to je odměna pro nás závodníky. Závodit v takové atmosféře je něco neuvěřitelného. Cením si toho, že mě podporovali do posledních metrů, i když ten závod vypadal, jak vypadal. Tohle je ale nádhera a smekám před fanoušky.

Když se podíváme s výhledem na další závody, tak to asi bude chtít rychle zapomenout na ten dnešní?
Ano, závody tady jdou v rychlém sledu. Musíme si to vyhodnotit, ale jít zároveň dál.

Jan Kodet, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme