Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Minimálně 35 bodů a střední skupina, to je náš cíl, říká kouč Veselý

Tři body od skupiny, která bude v nadstavbové části fotbalové ligy hrát o záchranu, a čtyři od té, co ji čeká boj o titul. Z takové pozice jdou do jarní části ligy devátí Bohemians a jejich kouč Jaroslav Veselý si dal za cíl získat minimálně 35 bodů, které by podle něj měly jistit účast v prostřední nadstavbové skupině o Evropu. Na tiskové konferenci také vedení řeklo, že vědí o tom, že Puškáč po sezoně odejde do Jablonce. "Už v listopadu jsem se dohodli, že bude za nás hrát, jak nejlépe bude moct," dodal sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Jaroslav Veselý
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Věřím, že tenhle tým ještě neřekl poslední slovo. Cílem je v klidu doplout do střední skupiny. Ale díváme se pod sebe i nad sebe. Dělí nás tři body od skupiny o záchranu. Musíme to brát v potaz," prohlásil Veselý.

"Jsme obezřetní. Naším cílem je hranice 35 bodů, ta by měla znamenat jistotu střední skupiny. Pokud to bude víc, budeme rádi," uvedl šestačtyřicetiletý kouč, který zároveň působí u české reprezentace jako asistent Ivana Haška.

V minulé sezoně obsadili Bohemians nečekané čtvrté místo a po 36 letech se představili v evropských pohárech. "Týmu pořád věřím, věřil jsem mu i na podzim. Určité těžkosti jsme zažili, pro tým byla novinkou Evropa (2. předkolo Konferenční ligy s norským Bodö/Glimt). Někteří trenéři mě varovali, že podobné týmy jako my, třeba Jablonec a Zlín, si to vyzkoušely a pak v sezoně bojovaly o záchranu. My jsme tím propluli ještě dobře. Všichni jsme měli trochu větší oči, mohli jsme mít o pár bodů víc, ale taky míň," podotkl Veselý.

Kádr Pražanů se během zimy moc nezměnil. Brankáře Martina Jedličku si z hostování stáhla Plzeň, Bohemians naopak posílili dva útočníci: severomakedonský reprezentant Milan Ristovski z Trnavy a David Huf z Pardubic, který na podzim hostoval v druholigové Chrudimi a s 12 góly se dělil o čelo tabulky střelců.

"Chtěli jsme přivést hráče, kteří by zvedli konkurenci v útočné fázi. Proto přišli dva útočníci. Myslíme si, že je kádr vyvážený. Bude záležet na zdravotní stránce. Mužstvo není určitě slabší, než bylo," řekl sportovní ředitel Bohemians Miroslav Držmíšek.

V následující sezoně nebude v klubu pokračovat jiný útočník David Puškáč, jenž se dohodl na angažmá v Jablonci. "Donášejí se mi věci, že podepsal smlouvu za našimi zády. Je to naprostý nesmysl. Na začátku listopadu nám s manažerem řekl důvody, proč by chtěl změnit dres. Jsou to racionální důvody. Věděli jsme, že podepíše jinde. Mysleli jsme si, že to bude v zahraničí, nakonec se rozhodl pro Jablonec. Už v listopadu jsme se dohodli, že bude hrát za Bohemku nejlépe, jak bude moct. Je to nadstandardní hráč, ještě nám na jaře může hodně pomoci," prohlásil Držmíšek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články