Hráli jsme trochu v křeči, přiznává Tygr Rychlovský. Každým zápasem se učí

Jakub Rychlovský | Foto: Jan Beneš, ceskyhokej.cz

(KARLSTAD, od naší zpravodajky) Jakub Rychlovský dostal po Švýcarských hrách šanci také na Beijer Hockey Games. Na úvodní duel ve švédském Karlstadu ale nebude vzpomínat v nejlepším, přestože si do statistik připsal bod. Češi podlehli Švédům 1:4.

Na první a zároveň jediné české brance jste měl klíčový podíl, přibližte nám gólovou situaci.
S Kovym (Janem Kovářem) a Ráďou (Lukášem Radilem) už jsme na ledě měli delší střídání, Švédové už pak šli také střídat. Filip Pyrochta rozvážel puk a já jsem se mu tam chtěl ještě vystavit, abych mu pomohl a nenechal ho tam vzadu samotného. Vystavil jsem se mu na červené čáře, kde na mě vystoupil švédský obránce. Puk jsem nechtěl jen tak zahodit a dát Švédům zadarmo, jelikož šli kluci střídat. Zkusil jsem si to hodit kolem něj a on propadnul. Pak už jsem viděl, jak Růža (Martin Růžička) jede ze střídačky. Snažil jsem se mu to trefit do hokejky a vyšlo to.

Konec první třetiny vám vůbec nevyšel, když Švédsko dokázalo otočit během sedmdesáti sekund. Co se stalo?
U obou gólů nejprve došlo ke ztrátě na útočné modré čáře, jednu jsem bohužel zavinil já. Myslím si, že tohle bylo tou hlavní příčinou.

„Občas jsme to tam po sobě házeli, chyběla tomu finální přesná přihrávka.“

Ve druhé a třetí třetině už jste byli všude o krok pozadu a nedařil se vám přechod do útočného pásma. Mohly vás opařit právě ty dva slepené góly?
To si úplně nemyslím. Švédové hráli výborně v útočném pásmu a my jsme tam pak trávili opravdu hodně času. Po dlouhých střídáních nám pak už nezbývaly síly na kontrolu útoku a hráli jsme trochu v křeči.

V zápase jste nedokázali využít několik přesilovek, z toho jedna byla pět na tři. Co jste mohli udělat lépe?
Občas jsme to tam po sobě házeli, chyběla tomu finální přesná přihrávka. To si myslím, že byla jedna z příčin.

V pátek máte den volna. Na čem bude potřeba do zápasu s Finy nejvíc zapracovat?
Určitě budeme mít nějaký mítink, nějaký výstup od trenérů z tohoto zápasu. Zaměříme se na věci, které nám proti Švédsku nešly a zaneseme je do tréninku. Budeme se snažit udělat všechno pro to, abychom to v zápase s Finskem napravili.

Dostal jste druhou reprezentační pozvánku v řadě, překvapilo vás to?
Asi se nedá říct, že překvapilo. Nechával jsem tomu volný průběh, nějak speciálně jsem se na to nesoustředil. Byl jsem plně zaměřený na klubovou scénu a potom, když mi pan Rulík zavolal a řekl mi, že mě nominuje na další turnaj, tak mě to určitě potěšilo. Když jsem se to dozvěděl, tak jsem měl před sebou ještě hodně zápasů v klubu, proto jsem se soustředil hlavně na klubové zápasy, teď jsem hlavou zase zde v reprezentaci.

Jelo se vám do Karlstadu lépe, když už jste byl obeznámen se systémem, který reprezentace hraje?
Myslím si, že už na prvním turnaji mi styl, který po nás pan Rulík vyžaduje, vyhovoval. Není to pro mě nikterak složité se adaptovat, jelikož v Liberci hrajeme hodně podobný styl, po této stránce to tedy bylo bez problémů.

Hrál jste někdy proti silnějšímu soupeři? Může vás takový zápas posunou jen dál?
Každý zápas na reprezentační úrovni mě posune. Každým zápasem se učím. Jsem pořád mladý a tady mám možnost vidět, jak ti nejlepší evropští hráči hrají a jaké mají dovednosti. Je to hodně o detailech. Skoro si nedají špatnou přihrávku a je to vše hodně přesné a rychlé. Na ledě si vyhoví. V tomto ohledu můžu jen sledovat kluky, jak na naší straně, tak na té soupeřově.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz