Muscat Classic předchází etapovému závodu Kolem Ománu a 174 kilometry dlouhá jednrázovka rozhodně nebyla snadná, nebo jen na rozjezd, druhá polovina závodu se odehrávala v těžkých stoupáních. Do dlouhého úniku vyrazila z cyklistického pohledu exotická trojice: Indonésan Aiman Cahyadi, Irwandie Lakasek (oba Terengganu) z Malajsie a Japonec Manabu Išibaši (JCL UKYO).

Išibaši vydržel na čele závodu nejdéle, zůstal v úniku sám, dokud ho nedojel další útočící sólista - Němec Emil Herzog (Bora-Hansgrohe). Juniorský mistr světa z roku 2022 odjel z pelotonu 47 kilometrů před cílem, rychle si Japonce dojel a společně drželi náskok okolo třech minut před klidným pelotonem. 

Herzog měl více sil, Išibašiho utrhl v předposledním těžkém stoupání Hamriyah a pokračoval sám. Nejmladší závodník na startu Muscat Classic stále držel solidní náskok přes dvě a půl minuty a v hlavním poli nebyl žádný tým poskládaný a soustředěný na sjíždění. Naopak se zde dostal nastupovalo a aktivní byli především jezdci Soudal Quick-Step. Ve zvlněném profilu před posledním stoupáním Al Jissah nikdo neodjel, ale tempo bylo vysoké a Herzogův náskok rychle padal. 

V nájezdu do spodního stoupání měl Herzog pouze 30 sekund k dobru a o ty rychle přišel. Tempo v malém pelotonu nastavil Adam Yates (UAE Emirates) pracující pro Fishera-Blacka. Novozélanďan zaútočil necelých 5 kilometrů před cílem a i když se soupeři snažili k němu přidat, největší snahu projevil Davide De Pretto (Jayco AlUla), nikdo to nedokázal. Na vrcholu stoupání, 4 kilometry před cílem, měl Fisher-Black slušný náskok před nataženou skupinou soupeřů a do cíle už zbýval jen sjezd a krátká rovina. 

Ve skupině se drželi někteří sprinteři, ale už pro ně neměl kdo pracovat a Fisher-Black si dojel pro své druhé profesionální vítězství. Ve spurtu byl nejlepší Američan Luke Lamperti (Soudal Quick-Step) před loňským vítězem Amaurym Capiotem (Arkéa_B&B Hotels) a Bryanem Coquardem (Cofidis). Pátý skončil Ital Francesco Busatto (Intermarché-Wanty). Jan Hirt (Soudal Quick-Step dokončil se ztrátou 14 sekund na 36. místě.