Kvůli úzkým silnicím, přerušovaným bariérám a spoustě zatáček bylo nutné počítat celkové pořadí už 5 kilometrů před cílem. Do toho se přidal ještě déšť, ale nakonec se nic vážného nestalo a všichni závodníci dorazili do cíle v pořádku. Nic se nezměnilo ani v celkovém pořadí. Uprchlíci se sice snažili získat nějaký náskok do celkové klasifikaci, ale Alexis Gougeard (Cofidis), Thomas Bonnet (TotalEnergies) a Kévin Avoine (Van Rysel-Roubaix) byli dostiženi ještě před metou 5 kilometrů do cíle.

Cíl pro celkové pořadí byl na vrcholu posledního malého stoupání a z pelotonu se proto útočilo, ale velmi malý náskok si vypracoval jen Raul García (Arkéa-B&B Hotels), takže v celkovém pořadí se nic zásadně nezměnilo a Pedersen udržel trikot lídra. To bylo jasné už před koncem etapy, protože se neudělovaly ani bonusové sekundy za první tři místa v cíli. 

Do posledních zatáček a stovek metrů etapy najížděl na první pozici Alex Kirsch (Lidl-Trek). Lucemburčan pracoval pro Pedersena, ale když Dán s jedním svým dalším týmovým kolegou viděli, že Kirsch by si mohl pro etapu dojet sám, zpomalili za jednou z pravoúhlých zatáček a nechali Kirsche zaútočit.

Jenže toho si všiml Riley Pickrell (Israel-Premier Tech) a zapadl Kirschovi do háku. Pedersen viděl, že by jeho věrný domestik ve spurtu s Kanaďanem prohrál a proto začal v cílové rovince spurtovat sám, předjel Kirsche i Pickrella a dojel si pro už čtvrté letošní vítězství a posunul se do čela letošního žebříčku v počtu získaných profesionálních vítězství. Lidl-Trek je zároveň zatím nejčastěji vítězící tým v sezoně, už vyhrál sedmkrát. 

Na druhém místě dojel Axel Zingle (Cofidis), třetí skončil Samuel Watson (Groupama-FDJ) a čtvrtý Pickrell.