Návštěvy bytů

Dům Nicolase Cage: Prohlédněte si nádherné sídlo v tudorovském stylu

Od   | 

Nádherné sídlo Bel Air o rozloze 11 000 čtverečních stop kdysi vlastnil Dean Martin a později Tom Jones. Cage ho koupil v roce 1998 za 6,5 milionu dolarů a mimo jiné je jeho součástí i vinný sklípek, kino nebo herna. Dům v tudorovském stylu připomíná zámek a bydlení je to úchvatné.

Bazén olympijských rozměrů, dům obrostlý břečťanem a nádherné zahrady. V takovém domě by chtělo žít mnoho lidí. Zdroj: Profimedia

Luxusní dům se sedmi ložnicemi, devíti koupelnami, kinem, vinným sklepem a bazénem koupil herec za zlomek původní katalogové ceny, která byla 35 milionů dolarů. On sám ho získal za necelých sedm milionů dolarů. O koupi nikdo neměl zájem, a tak krásná stavba připadla přímo věřiteli. Dluhů měl herec ohromné množství a musel se zbavit velké části svého nemovitého majetku. Dnes už tvrdí, že všechny zaplatil a začal s čistým štítem. Dům v tudorovském stylu z roku 1940 má hlavní konstrukci vyrobenou převážně z červených cihel. Je dobře známý hlavně pro svou extravagantní výzdobu interiéru a luxusní povrchové úpravy.

 

Pohovka, u které snadno nastavíte hloubku sedu

 

V okolí domu je mimo bazénu ještě venkovní kuchyně se zděnou pecí a venkovní hřiště. Zahrada je dekorativní a hlavní doménou je zdobná fontána. Nechybí dům pro hosty se dvěma ložnicemi a dvěma koupelnami. Nemovitost s dvojitým vchodem vlastnil mimo Deana Martina také velšský šampion Tom Jones. Bydliště Nicolase Cage má asi 12 000 čtverečních stop s důrazem na kvalitní řemeslo starého světa, skvělé detaily, hodně kouzla a specifický vkus.

Obývací pokoj s průchodem na terasu poskytuje dostatek soukromí i prostor pro návštěvy. Zdroj: Profimedia

Původní hercovo sídlo bylo plné jeho zvláštního vkusu. Obsahovalo 300 zarámovaných obálek komiksů, soupravy elektrických vlaků prohánějících se po jídelně a spousty bronzových nástěnných držáků, které byly vyrobeny z odlitku Cageovy paže. Když se podíváme na samotné vybavení, hodně připomíná staré časy. Všude je použit kvalitní nábytek, sladěné detaily, luxus a komfort. Pohovka potažená pestrobarevným potahem se zelenými vzorovanými polštáři je doplněna kusovým kobercem. Obrovská knihovna a vysoký strop se zlatým svítidlem skutečně připomínají královský pokoj. 

Jídelna je dokonalou ukázkou stylu, ve kterém je celý dům postavený. Zdroj: Profimedia

V jídelně, které dominuje masivní jídelní stůl s řadou vyřezávaných židlí a původním nábytkem z masivního dřeva, už nejezdí žádné vláčky, ale zato zde máte pocit, že sedíte v zámecké místnosti. Naleštěná dřevěná podlaha v nás vzbuzuje touhu obléknout si na boty návleky. Obložené stěny jsou plné uměleckých děl. Nechybí ručně tkaný kusový koberec, masivní kredenc a velké zrcadlo v původním stavu. Za zmínku stojí nádherně zdobený strop a křišťálový lustr. Menší svítidla ve stejném designu se nachází i na stěnách, když není potřeba velké světlo, ale spíš něco decentnějšího. 

 

Jak na záclony do velkých oken a kam pro ně?

 

Vstupní hala by se hodila do romantických filmů i pohádek. Obrovský prostor, naleštěná dřevná podlaha a masivní dřevné schodiště s kovaným zábradlím, které je už na první pohled uměleckým dílem. Dvě křesílka tu působí moderněji než zbytek domu, nicméně zapadají do domu perfektně. Je to odpočinkový koutek, proto se nad křesly nachází příjemný obraz krajiny. 

Extravagantní, ale sladěná. Ideální místnost pro produktivní den. Zdroj: Profimedia

Nicolas Cage je známý divokým vkusem a jistou mírou extravagance. Důkazem je tato místnost zdobená čínskými draky nad krbem, pestrobarevnými pohovkami a zelenými světelnými zdroji. Sedačky jsou fialové s barevnými polštáři, křesílko zase z leštěného dřeva. Za krbem můžete vidět masivní stěnu, která funguje jako ochrana i dekorace zároveň. Strop obložený masivními dřevěnými kazetami dodává místnosti teplo a působí menším dojmem. Jde skutečně o působivý pohled. 

Prostorné kuchyni dominuje fascinující varné centrum. Zdroj: Profimedia

V kuchyni je radost vařit. Samozřejmě obsahuje všechny moderní vymoženosti, ale zároveň si zachovává kouzlo starých časů. Zdobené bílé skříňky nebo pracovní deska z bílého mramoru jsou krásné. Prostor doplňuje kuchyňský pult, který poskytuje další úložné i pracovní místo. Rozhodně nelze přehlédnout staré cihlové topeniště, ve které je nyní umístěna moderní trouba a sporák. V komíně je pak ukrytá digestoř k odsátí všech nepříjemných pachů z místnosti. 

Koupelna ukazuje, jak moc je dům elegantní. Zdroj: Profimedia

Koupelny v domě jsou skutečnou ukázkou přepychu a luxusu. Tato na fotografii ohromuje mramorovou výzdobou a křišťálovým lustrem jako dominantou místnosti. Zachovalý původní zdobený strop i sloupy dotváří romantickou atmosféru. Dokonce i umyvadlová skříňka připomíná historii. Mramor možná pro někoho působí trochu studeně, ale tady má své místo. Běžná dlažba by se sem nehodila. Stačí pár svíček, vana plná pěny a romantická atmosféra je na světě. A když se majiteli nemovitosti nechce právě koupat, může využít prostorný sprchový kout. 

Zdroje info: luxuo.com, wordofarchi.com, dailymail.co.uk

 

Fotogalerie:

 

Venkovní dlažba se pokládá na terče. Víme, jak na to!

 

 


You must be logged in to post a comment Login