Proč jsou pohovky z kůže stále tolik oblíbené?

Sponzorované odkazy:

Proč jsou pohovky z kůže stále tolik oblíbené?

Kůže je krásný, odolný a voňavý materiál, hodí se pro výrobu oblečení, ale i sedacího nábytku. Není to určitě volba pro vegany, ale kožený nábytek má díky své nadčasovosti a eleganci své nezastupitelné místo na trhu.

Existuje spousta důvodů, proč dávají lidé přednost kožené pohovce, před čalouněnou. Jedním z nich je právě odolnost materiálů. Při porovnání kůže a látky, vyhrává jasně kůže. Je odolnější při používání, proti opotřebení, skvrnám a polití. Kůže na rozdíl od látky nesnadno absorbuje tekutiny. Což znamená, že se nemusíte bát, že se z těch otravných rozlití stanou trvalé skvrny. Ve skutečnosti je mnohem snazší vyčistit skvrnu na kůži než na látce. Navíc je u kožených pohovek méně pravděpodobné, že se časem poškodí nebo vyblednou. Což dělá z koženého sedacího nábytku spolehlivější investici. Kůže i při každodenním používání odolá opotřebení, které je běžné u levnějšího čalouněného nábytku.

Snadná údržba

Kožené sedací soupravy jsou oblíbenou volbou mnoha majitelů domů kvůli jejich snadné údržbě. Ve srovnání s látkovými pohovkami se kůže obecně snadněji čistí a udržuje. Pokud jde o polití nebo skvrny, kůži lze otřít vlhkým hadříkem a jemným čisticím prostředkem na kůži. Díky tomu je pohodlnější volbou pro rušné domácnosti. Látkové sedací soupravy mohou naopak vyžadovat častější vysávání a profesionální čištění, aby vypadaly co nejlépe. Dále jsou kožené sedací soupravy odolné vůči prachu a nečistotám. Díky tomu jsou skvělou volbou pro alergiky. Alergeny lze snadno setřít vlhkým hadříkem. To zabraňuje jejich zachycení ve vláknech tkaniny. To významně snižuje riziko alergických reakcí.

Pohodlí

Pokud jde o pohodlí, existuje důvod, proč jsou kožené sedací soupravy tak oblíbené. Kůže je přirozeně pružný materiál, který časem změkne a přizpůsobí se tvaru vašeho těla. Díky tomu je ideální volbou pro vaše lenošení a relaxaci. Látkové pohovky mohou být na druhé straně pevnější a mohou vyžadovat další polštáře nebo toppery z paměťové pěny, aby poskytovaly stejnou úroveň pohodlí. Kůže má navíc jedinečnou texturu a pocit, který mnoho lidí prostě miluje.

Kůže je navíc materiál, který dokáže dobře regulovat teplotu. Je to tedy skvělá volba pro všechna roční období. V chladnějším počasí bude působit hřejivě a útulně. V horkém počasí zůstává kožená pohovka příjemně chladivá, což jistě oceníte, nemáte-li doma klimatizaci.

Je však důležité poznamenat, že ne všechny kožené sedací soupravy jsou z hlediska pohodlí vytvořeny stejně. Faktory, jako je kvalita a typ kůže, odpružení a celkový design, to vše může ovlivnit, jak pohodlná je výsledná kožená pohovka. Proto je důležité vyzkoušet různé možnosti. Vybírejte z nabídky na trhu pečlivě, jelikož kvalitní kožená pohovka nebývá nejlevnější záležitostí, je důležité se při nákupu neukvapit. Podezřele levné kožené pohovky nechte svému osudu v showroomu.

Kožené sedací soupravy jsou odjakživa spojovány s luxusem a elegantním stylem. Díky tomu jsou oblíbenou volbou pro mnoho majitelů domů. Přirozená textura a zrnitost kůže jí dodává jedinečný, nadčasový vzhled. To pomůže zlepšit celkovou estetiku místnosti. Chcete-li, aby váš obývací pokoj budil dojem luxusu, kožená sedací souprava bude tou nejlepší volbou.

Článek Proč jsou pohovky z kůže stále tolik oblíbené? byl publikován 10. února 2024 v 07.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...