Pardubický asistent Karolis Abramavičius (vlevo) a hlavní kouč Vanja Miljkovič.

Pardubický asistent Karolis Abramavičius (vlevo) a hlavní kouč Vanja Miljkovič. | foto: Petr Šedivý / KVIS Pardubice

Před pauzou musíme uspět, ví kouč Miljkovič. Využije Beksa trápení Kolína?

  • 0
Po úvodním skalpu děčínských Válečníků v nadstavbové skupině A1 se pardubičtí basketbalisté celkem hrdě a po právu bili do prsou. Měli v té době na kontě sedmé vítězství v řadě a konečně se začali herně projevovat tak, jak si přáli od začátku sezony. Jenže teď se začíná objevovat další zdvižený ukazováček.

Beksa prohrála už třetí zápas za sebou včetně poháru a před reprezentační pauzou by potřebovala zabrat. Šanci dostane dnes od 17.45 v Kolíně.

„Ten zápas jednoznačně potřebujeme zvládnout, aby se nám v následujících dvou týdnech během reprezentační přestávky dobře trénovalo,“ měl jasno pardubický kouč Vanja Miljkovič. „Nehledě na to, že teď už jsme stejně v takové fázi sezony, kdy je každý zápas extra důležitý,“ dodal.

Před play off jich včetně toho dnešního zbývá sehrát ještě dvanáct. Aktuální bilance Pardubic je 12/13, ta kolínská pak čítá ještě o fous horší čísla. Za poměr Středočechů 11/14 může především série čtyř ligových proher v řadě. V součtu s domácím a evropským pohárem Kolín nevyhrál už sedmkrát.

„Sice teď se mu sice nedaří, ale určitě bude nepříjemným soupeřem. Už jen kvůli tomu, že nastoupí doma,“ odhadoval kapitán Pardubic Kamil Švrdlík.

Pardubice doma nestačily na mistra, Brňané uspěli v Praze

Kolín na Beksu vyrukuje také s novou posilou. Na třítýdenní zkoušku dorazil chorvatský rozehrávač Dino Bistrovič. Třiadvacetiletý basketbalista by měl zaskočit za znovu zraněného Adama Číže.

„Také si budeme muset dát pozor na dva srbské pivoty,“ doplnil Miljkovič. Podle Švrdlíka bude možná vůbec největší hrozbou Milenko Veljkovič, který měří 217 centimetrů.

„Ucpává prostor pod košem, takže tam budeme muset něco vymyslet. Hrát co nejrychlejší přechod do útoku, ale hlavně se vrátit k dobré obraně,“ věděl kapitán.

Ta se totiž Bekse vůbec nedařila v posledním domácím utkání s Opavou (96:98), kde v první a poslední čtvrtině inkasovala 30, respektive 33 bodů.

„Doma jsme prohráli i předtím s Brnem (64:72), takže se musíme dobře nachystat především mentálně. Zkoncentrovat se a odjet pro výhru,“ plánoval Miljkovič.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž