Hlavní obsah
Finance

Finanční kořeny pro budoucnost učí děti zvládat budoucí výzvy, říká Hana Pokorná ZŠ Bratrská Praha 7

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Divadelní spolek Ty-já-tr

Projekt Finanční kořeny pro budoucnost na ZŠ Bratrská Praha 7 posiluje finanční gramotnost žáků. Inovativní přístupy jako interaktivní divadlo a týmová práce rozvíjejí myšlení a spolupráci. Chceme žáky připravit na finanční výzvy, říká Hana Pokorná.

Článek

V dnešním světě plném finančních výzev a neustálých změn se finanční gramotnost jeví jako neocenitelná dovednost, kterou by měl ovládat každý z nás. Je to dovednost, která nám umožňuje nejen správně nakládat s penězi, ale také se orientovat ve světě financí a činit informovaná rozhodnutí. S tímto vědomím přistupuje ZŠ Bratrská Praha 7 k projektu „Finanční kořeny pro budoucnost“, jehož cílem je rozvíjet finanční gramotnost u svých žáků.

Projekt je postaven na několika základních pilířích, které mají za úkol nejen předat žákům potřebné informace, ale také je naučit, jak tyto informace využívat v praxi. „V současné době, kdy je dostupných více informací než kdy jindy, je nezbytné, aby se naši žáci naučili nejen informace hledat, ale především je správně vyhodnocovat a využívat,“ zdůrazňuje paní Hana Pokorná, zástupkyně ředitelky školy. Tento přístup pomáhá žákům rozvíjet kritické myšlení a získávat dovednosti, které jim budou prospěšné po celý život.

Jedním z klíčových aspektů projektu „Finanční kořeny pro budoucnost“ je využití interaktivních divadelních představení a týmové práce. Tyto aktivity nejenže zvyšují zapojení a motivaci žáků, ale také podporují rozvoj empatie a schopnosti spolupracovat. Žáci se tak učí v bezpečném a podporujícím prostředí, což jim umožňuje lépe absorbovat a aplikovat nově získané informace.

Zpětná vazba od žáků a učitelů je pro tvůrce projektu klíčová. „Jejich pozitivní reakce a žádosti o další týmové aktivity a interaktivní hry nás motivují pokračovat v naší práci,“ dodává Pokorná. Projekt „Finanční kořeny pro budoucnost“ tak představuje vzorový příklad toho, jak by mohly vypadat budoucí vzdělávací programy zaměřené na praktické dovednosti a finanční gramotnost.

Cílem projektu je vybavit žáky dovednostmi, které jim umožní úspěšně se orientovat ve světě financí a čelit finančním výzvám budoucnosti. Díky odhodlání, inovativnímu přístupu a podpoře komunity je ZŠ Bratrská Praha 7 na dobré cestě stát se průkopníkem v oblasti moderního vzdělávání. Tento projekt je inspirativním příkladem toho, jak důležité je investovat do vzdělání našich dětí a připravit je na výzvy, které s sebou přináší budoucnost. „Finanční kořeny pro budoucnost“ ukazují, že s pravým přístupem a dostatečnou podporou je možné dosáhnout významného pokroku v rozvoji finanční gramotnosti mladé generace.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz