InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jihočeská filharmonie koncertovala na benefici pro mladou rodinu, která přišla o dům výbuchem plynu

Jihočeská filharmonie uvedla benefiční koncert v sokolovně v Kamenném Újezdu.

Jihočeská filharmonie uvedla benefiční koncert v sokolovně v Kamenném Újezdu.

AKTUALIZOVÁNO - 10.2.2024 18:22

KAMENNÝ ÚJEZD - Lidé nejsou lhostejní, to se znovu prokázalo v pátek 9. února večer v Kamenném Újezdu na Českobudějovicku. V sobotu 13. ledna zničil výbuch plynu dům, který obývali manželé Vlašánkovi se třemi dětmi. Statik nařídil demolici domu a rodina přišla o střechu nad hlavou. Rozpoutala se vlna solidarity a s nápadem, jak pomoci, přišel také Pavel Krátký, který v Kamenném Újezdě žije. Dohodl se na uspořádání benefičního koncertu Jihočeské filharmonie.

 

Koncert, na kterém Jihočeská filharmonie uvedla dílo Antonia Vivadliho Čtvero ročních dob, se uskutečnil v pátek v místní sokolovně a přišlo na tři sta návštěvníků, kteří rodinu Vlašánkových podpořili.

Záštitu nad akcí převzal náměstek jihočeského hejtmana Pavel Hroch (Jihočeši). "V jedné části koncertu s Jihočeskou filharmonií vystoupila i dcerka Vlašánkových, to bylo dojemné," zmínil Pavel Hroch. "Obdiv si zaslouží Pavel Krátký, který s nápadem přišel, i všichni hudebníci v čele s dirigentem a sólistou Janem Talichem. A samozřejmě všichni, kteří na koncert přišli, protože výtěžkem je částka přes 105 tisíc korun," dodal náměstek hejtmana. 

Celkem se zatím podařilo vybrat na pomoc mladé rodině s dětmi kolem čtyř milionů korun. Páteční koncert se stal součástí této mozaiky lidské solidarity. 

K výbuchu plynu došlo v sobotu 13. ledna dopoledne. V domě vznikl požár, jedna osoba byla zraněná. Škoda byla odhadnuta na osm milionů korun. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace