Blíží se konec, přiznal Brož po vítězství v Oberhausenu a řekl si o zápas s německou hvězdou

Blíží se konec, přiznal Brož po vítězství v Oberhausenu a řekl si o zápas s německou hvězdou Miroslav Brož zdraví fanoušky | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Miroslav Brož si připsal těsné vítězství, byť nastupoval s nepříjemným zraněním. Během pozápasového rozhovoru si domluvil další bitvu.

Turnaj v Oberhausenu sice doplnila početná česká výprava, na kartě bylo celkem pět domácích bojovníků, z vítězství se však radovali pouze Jan Malach s Miroslavem Brožem. „Inkvizitor“ opět nezklamal a přítomné diváky potěšil další napínavou bitvou plnou nervy drásajících zvratů.

V prvním kole úřadoval především Brož, oproti soupeři byl viditelně rychlejší a v kombinacích působil suverénním dojmem. Toma Crosbyho krátce po první minutě dokázal posadit na zem, následně jej přišpendlil na pletivo, kde přišla na řadu kolena. Angličan také vyfasoval obzvlášť nepříjemný stomp, který si jeho prsty na noze budou zřejmě pamatovat ještě několik následujících dní. Závěr kola ozdobila zběsilá přestřelka.

Ve druhém kole Crosby sešlápl plyn. Několik jeho úderů dopadlo na úrodnou půdu, tím však Brože vyburcoval k protiofenzívě. Na pletivu po vzoru Conora McGregora zasahoval ramenem, opět se pokoušel o stompy. Crosbymu se následně podařilo dostat Brože na zem, brzy se dopracoval až k plnému mountu. Krátce poté vzal záda, škrcení si ale „Inkvizitor“ pohlídal. Crosby ještě stihl pár úderů z half-guardu.

View this post on Instagram

A post shared by OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Po druhém kole tedy bylo srovnáno, což potvrdili i bodoví sudí. Crosby se rozhodl, že zkusí osvědčenou taktiku, po úvodní výměně v postoji a pasovačce na pletivu vzal Brože znovu na zem, důraz kladl především na kontrolu. Český borec nicméně dokázal mobilizovat poslední síly a utéct z pasti. Závěr kola se nesl ve znamení obrovského vyčerpání, které se projevovalo na obou stranách, diváci si však mohli vychutnat další přestřelku.

Brož byl nakonec o fous přesvědčivější, takže si připsal další těsné vítězství. Velkou radost z něj ale neměl. Během pozápasového rozhovoru se nechal slyšet, že nevyhrál. „Byla to remíza,“ prohlásil. Diváci v hale jeho upřímnost odměnili potleskem. Následně prozradil, že se pomalu chystá na velkou životní změnu. „Zdravotně to není dobré,“ přiznal, přičemž dodal, že do zápasu nastupoval s natrženým stehenním svalem. Zároveň oznámil, že se blíží konec kariéry.

Rád by ale stihl ještě jeden velký zápas, při této příležitosti si rovnou řekl o Christiana Eckerlina. Oblíbený německý bojovník byl v hale přítomen, po výzvě se vydal do klece. Promotérům Oktagonu se zápas evidentně zamlouval, takže si bojovníci rovnou střihli první staredown.

Brož se k čerstvě domluvenému zápasu ještě krátce vyjádřil během navazující tiskové konference. „Je to pro mě obrovská výzva, chtěl jsem si to zkusit… Je to německá jednička,“ řekl s tím, že ho zajímá, jak se mu v souboji s Eckerlinem bude dařit. „Už to asi schválili, takže jsem za to strašně rád. Je to můj sen, jeden z posledních velkých zápasů, které bych chtěl.“ Duel se pravděpodobně uskuteční na turnaji ve Frankfurtu.

Zdroje:  oktagon.tv , Oktagon MMA –⁠ YouTube

Nejnovější články