Připojte se

Odmítal jít na vojnu, ale hrál střílečky. Soud ho poslal na rok a půl do vězení

Zdroj: Depositphotos

Armáda

Odmítal jít na vojnu, ale hrál střílečky. Soud ho poslal na rok a půl do vězení

To by mohl být skvělý precedent. Necheš na vojnu, ale na počítači hraješ střílečky? Soud v Jižní Koreji poslal na 18 měsíců do vězení mladíka, který se chtěl vyhnout povinné vojenské službě, která na jihokorejském poloostrově je. Jenže se ukázalo, že mladý muž náruživě hraje online střílečku PUBG.

Každý mladý muž musí v Jižní Koreji odsloužit 18 měsíců (tedy přesně tolik, kolik pařmen dostal) v armádě, a to kvůli agresivnímu severnímu sousedovi. Výjimky se udělují pouze pro lidi, kteří se zasloužili o jihokorejskou kulturu nebo sport. Další omluvenkou se může stát náboženské přesvědčení.

Mladík do dotazníku směle uvedl, že je kovaný pacifista. Jenže ehjhle, tentýž, jak vypátral soud, je rovněž vášnivým zabijákem v online střílečce PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds). V ní se na jednom místě zabíjejí desítky hráčů, přičemž prostor pro bitvu se stále změnšuje, takže jde o stále intenzivnější řež. Přežije jeden, ten, který zabije všechny okolo. Jak se tedy trávení času se samopalem v online prostředí slučuje s mírumilovným náboženským přesvědčením?

Podle soudu neslučuje. Místo 18 měsíců v kasárnách stráví mladík 18 měsíců ve vězení. I když samozřejmě existují rozdíly mezi videohrou a realitou, jeho hraní stříleček vyvolává silné pochyby o tom, zda je jeho údajný pacifismus autentický, konstatoval soud.

Pokračovat
Bude se vám líbit

Šéfredaktor ve Webmint Media House a korektor na CNN Prima News, je osobností, která se v médiích pohybuje s vášní a závazkem vůči kvalitě. Jeho láska k českému jazyku a zájem o aktuální dění ve světě a kultuře jsou klíčové pro jeho práci a postavení v mediálním průmyslu.

Přidat komentář

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články ze sekce Armáda

Co je trendy?

Připojte se k nám

Kurzy měn dle aktuálního kurzu ČNB.
Zdroj dat: Kurzyakcie.cz
Nahoru