Schumacher: Leclerc umí řídit nestabilní vůz, Hamilton ne

Schumacher: Leclerc umí řídit nestabilní vůz, Hamilton ne

Bývalý pilot formule 1 Ralf Schumacher se domnívá, že Charles Leclerc by měl před Lewisem Hamiltonem ve Ferrari výhodu, pokud by se ukázalo, že monopost je nestabilní.

Ferrari minulý týden oznámilo, že Lewis Hamilton od příští sezóny nahradí v týmu Carlose Sainze a na základě víceleté smlouvy se stane týmovým kolegou Charlese Leclerca.

Chystaná dvojice vytvoří jednu z nejzajímavějších dynamik na startovním roštu, protože sedminásobný šampion nastoupí proti monackému pilotovi, který je součástí Ferrari od roku 2016.

Ačkoli Ralf Schumacher nedokáže předpovědět, kdo se dostane na vrchol, tuší, že Charles Leclerc je ve výhodě, protože lépe ovládá méně poddajný vůz. „Až bude Lewis Hamilton ve Ferrari, tak se bude snažit být týmovou jedničkou, ale myslím, že o to bude muset bojovat, protože Charles Leclerc je tam už dlouho. Nejdůležitější je, co chtějí piloti. Lewis potřebuje stabilní monopost, zatímco Charles může jezdit s nestabilním vozem. Uvidíme, kdo bude mít navrch.“

Ralf Schumacher také předpokládá, že nadcházející sezóna bude pro Ferrari a Mercedes náročná, protože na konci roku se rozloučí se svými piloty. Přestože šéf Mercedesu Toto Wolff trvá na tom, že oba piloti budou mít stejné podmínky, Němec tvrdí, že je nevyhnutelné, aby se tým přiklonil k Georgovi Russellovi.

„Rok 2024 bude pro Ferrari a Mercedes velmi obtížný. Na jedné straně máte pilota, který má bojovat o titul mistra světa, takže se s ním musíte o všechno dělit. Ale jen do určitého okamžiku sezóny, vzhledem k vývoji vozu. U Mercedesu se bezpochyby více zaměří na podporu George Russella.“

Bývalý pilot také dokáže pochopit rozhodnutí Lewise Hamiltona opustit Mercedes s odkazem na to, že kvůli problémům značky by Britova důvěra v tým výrazně ochabla. Za poslední dvě sezóny se mu totiž nepodařilo v závodě zvítězit.

„Zpočátku se to zdálo překvapivé, ale je to vlastně trochu pochopitelné. Lewis chce vyhrávat za každou cenu a myslím, že v posledních dvou letech ztratil trochu důvěru v Mercedes. Ty dva roky byly opravdu těžké.“

Sdílejte na:
Zavřít