Hledej pramen vody 2024: registrace do 22. února

blank

U příležitosti oslav Světového dne vody, který každoročně připadá na 22. března, informují Ostravské vodárny a kanalizace o projektu Hledej pramen vody 2024, který je určen pro žáky 4. a 5. tříd ostravských základních škol.

V problematice ekologie a šetrného přístupu k životnímu prostředí usiluje OVAK o osvětu zejména mezi dětmi a jejich prostřednictvím také rodiči. Více než dvacet let už pořádá ekologické soutěžní klání nazvané Hledej pramen vody, ve kterém interaktivní formou pomáhá utvářet EKO pohled dětí základních škol. Žáci se v něm dozví informace o vodě v přírodě a učí se větší všímavosti, která umožňuje tento cenný přírodní zdroj chránit. Letošní ročník získal záštitu primátora statutárního města Ostrava Jana Dohnala.

„Téma soutěže, hledání pramene vody, je zvoleno s ohledem na stále se zhoršující problémy s nedostatkem vody ve světě. Je důležité, abychom si byli vědomi výzvy, před níž stojíme, a přijímali opatření k udržitelnému nakládání s vodními zdroji,“ řekla manažerka projektu Radka Vanková.

Registrované týmy mají jedinečnou příležitost objevovat a porozumět vodnímu koloběhu v okolí. „Věříme, že tato aktivita nejenže posílí ekologické vědomí, ale také přispěje k lepšímu porozumění důležitosti vody pro naše životy. Kreativní týmy budou oceněny a jejich příspěvky budou prezentovány na veřejných profilech, aby inspirovaly ostatní školy k podobným iniciativám,“ dodala Vanková.

Registrace do 22. února zde.

Scroll to Top