Vlastně vše důležité se událo až v cílovém stoupání na 2,7 km s průměrem 6,7 %. Do dlouhého úniku vyrazili Óscar Pelegrí (Burgos-BH), Narijuki Masuda (JCL UKYO) a Tegsh-bayar Batsaikhan (Roojai Insurance) a vypracovali si až šestiminutový náskok. V pelotonu pracoval tým UAE Emirates, který měl v dojezdu velké ambice. 

20240211TOO2041-A.S.O._Oman_Cycling_Association_Thomas_Maheux.jpg

Kromě toho se uprchlíkům do cesty postavily i živly, začalo pršet a foukal silný vítr. Dostiženi byli ještě před vjezdem do cílového stoupání a rozjetý peloton byl kompletní. Ani ve výjezdu se peloton moc netrhal, stoupání na to nebylo dostatečně strmé a rozhodla výbušnost v posledních stovkách metrů. A tu měl jednoznačně nejlepší Finn Fisher-Black (UAE Emirates), který dojel s náskokem dvou sekund před Lukem Lampertim (Soudal Quick-Step) a Diegem Ulissim (UAE Emirates).

20240211TOO1084-A.S.O._Oman_Cycling_Association_Pauline_Ballet.jpg

Dvě sekundy ztratilo celkem ztratilo sedm jezdců, včetně Adama Yatese (UAE Emirates). Jan Hirt (Soudal Quick-Step) dojel ve druhé skupině s odstupem šesti sekund.

Fisher-Black před dalšími etapami vede průběžné pořadí s náskokem šesti sekund před Lampertim, Ulissi ztrácí osm sekund. Fisher-Black vede také soutěž mladých závodníků a bodovací soutěž.