Video: Divoký zápas 3 na 1 měl překvapivého vítěze

Video: Divoký zápas 3 na 1 měl překvapivého vítěze Dogfight Wild Tournament | zdroj: FOTO: Se svolením Dogfight Wild Tournament

Čas od času je v kleci k vidění i početně nevyrovnaný souboj, tentokrát ale neskončil tak, jak bývá zvykem.

Současný svět bojových sportů se v podstatě rozštěpil na dvě sféry. Zatímco některé organizace jdou tradiční cestou a soustředí se na zavedené disciplíny a sportovní výkony, jiné se snaží zájem fanoušků upoutat především neotřelými formáty či angažováním bizarních postaviček. To je i případ španělské DWT (Dogfight Wild Tournament).

O víkendu se odehrál již druhý event téhle začínající organizace a byla to opět všehochuť. Klasické MMA vystřídaly zápasy bez rukavic, týmový souboj 2 na 2. Nebojovalo se jen v kleci, dva úvodní zápasy 4členné pyramidy totiž proběhly na speciálním bojišti inspirovaném kultovním filmem Krvavý sport. 

Vrchol večera pak obstaraly dva souboje, kde jedinec čelil přesile. V prvním případě zkoušelo postupně 5 bojovníků přemoci 120 kilo vážícího svalovce. Fyzická převaha byla ve všech případech na jeho straně a všechny protivníky, někdy skoro o polovinu lehčí, postupně zlikvidoval.

Hlavní zápas pak byl ve formátu 3 na 1. Osamělý bojovník Eduardo Riego, bývalý profesionální MMA zápasník, který se nyní věnuje primárně brazilskému jiu-jitsu, měl sice opět výraznou váhovou převahu, zdálo se ale, že uvidíme klasický průběh, kdy nebude mít proti přesile menších soupeřů nejmenší šanci. Skupinka se na něj sesypala a zatímco ho jeden držel, dva do něj bušili hlava nehlava. První dvouminutové kolo ale nakonec přetrpěl.

I druhá runda začala v podobném duchu, Riegovi se ale povedlo jednoho ze soupeřů chytit do škrcení. Opět se tady ale ukázala nebezpečnost tohoto formátu, jeden z jeho týmových parťáků totiž útočil hlava nehlava, že jej při tom ještě zasáhl. Zapotili se i rozhodčí, kteří museli zápas přerušit, aby se ke spícímu bojovníkovi vůbec dostali.

Síly se rázem viditelně srovnali, byť měla skupinka stále navrch. Riego už v tu chvíli ale věděl, kudy pro něj povede cesta k vítězství. V závěrečném třetím kole tedy opět na škrcení eliminoval i druhého ze tří protivníků, a pak si vychutnal i toho posledního, který mu v podstatě sám nabídl záda. Zápas měl tak nakonec hodně překvapivého vítěze, v podobných početně nevyrovnaných soubojích totiž bývá pravidlem, že rychle vyhraje skupina. Publikum to tedy ocenilo bouřlivou reakcí. 

Zdroje:  DWT - Dogfight Wild Tournament

Nejnovější články