Bryczek v premiérovém zápase pod UFC neuspěl, byl napomínán rozhodčím a s Potieriou jasně prohrál na body

Bryczek v premiérovém zápase pod UFC neuspěl, byl napomínán rozhodčím a s Potieriou jasně prohrál na body Ihor Potieria vs. Robert Bryczek | zdroj: Profimedia

V Oktagonu měl zabojovat o titul, dal ale přednost UFC. Jak probíhala Bryczekova premiéra v UFC?

Pět vítězství v řadě, všechna v prvním kole. Tím k sobě Robert Bryczek přitáhl pozornost organizace UFC. Tam se měl původně představit už loni v září, kvůli komplikacím s vízy byla ale premiéra odložena až na únor letošního roku. Nakonec se to opět neobešlo bez komplikací, týden před zápasem totiž odstoupil původně plánovaný Dagestánec Duraev a namísto něj zaskočil stylisticky odlišný Ihor Potieria.

Ukrajinskému fighterovi vstup do UFC moc nevyšel, ze 4 zápasů vyhrál jediný a teď měl tak doslova nůž na krku. Navíc se rozhodl jít o váhu níž a musel za 6 dní z 98 kilo zhubnout do limitu 84,4 kg, což se mu nakonec o 600 gramů nepovedlo. Prohra by pro něj nejspíš znamenala vyhazov.

V prvním kole Bryczek natrefoval celkem dost čistých tvrdých úderů, bohužel ale boj nadvakrát zpomalily nechtěné fauly z jeho strany – nejprve šťouchanec do oka, poté úder do zakázaných míst. Od rozhodčího se mu za to dostalo hodně důrazného varování. Vyrovnané první kolo šlo ale nakonec u dvou ze tří rozhodčích na stranu Potieiry.

Ten si ve druhé pětiminutovce dost věřil a začal ruce spouštět až nebezpečně nízko. Bryzcek se ale omezoval víceméně jen na jednotlivé údery a kopy, nekopal, nesnažil se boj svázat do klinče, nebo přidat náznak takedownu. Potieira byl o dost kreativnější, viděli jsme od něj i backfist či zajímavý pokus o podmet, dobře taky zkracoval vzdálenost a pak se Robertovi na bradu snažil propašovat zvedák. Tahle runda šla jasně na jeho stranu.

To nejzajímavější se ale událo v posledním kole. Nejprve Bryzcek trefil tvrdý levý hák a následně ještě nepříjemný direkt, jenže Ihor obojí ustál a po chvíli mu to vrátil kombinací zadní přímka – přední levý hák – zadní pravý direkt. Polák šel k zemi. Dokázal se sice probojovat zpět na nohy, ale i tam ho pak Ukrajinec doslova naháněl a doslova se hnal za knockoutem, což se mu ale mohlo stát osudným, protože Robert byl stále při síle.

Ukončení před limitem jsme se sice nakonec nedočkali, o vítězi ale nebylo pochyb. Potieria si dobrým výkonem zachránil místo v UFC a navíc ukázal, že by mu přechod z polotěžké do střední váhy mohl svědčit. Cíl má jasný – stát se prvním ukrajinským šampionem.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články