Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Filip Sulík | foto: linkedin.com - Filip Sulík

Syn slovenského politika Sulíka má zase problém. Čelí trestnímu oznámení, sdílel nahé fotky svého soka

Filip Sulík, slovenský influencer, se proslavil především tím, že vzbuzuje debaty na sociálních sítích. Jejich předmětem je sice mnohdy někdo jiný, tentokrát má problém on. Jeho sok Imrich „Baron“ Štefánik, kterého proslavila reality show Farma, na něj podal trestní oznámení. Sulík totiž sdílel jeho nahé fotky a soukromé konverzace se ženami, kterým měl nabízet pohlavní styk za peníze.
  12:24

Filip Sulík, syn slovenského politika Richarda Sulíka, je známý především díky internetovým kauzám. Jestli se dá někdo označit na Slovensku za osobnost, kterou baví budit debaty, je to bezesporu Sulík. Řeší počet sexuálních partnerů, genderové role a nebo také nahé fotky. A ty ho tentokrát dostaly do problému.

V poslední době má Sulík spory s Imrichem „Baronem“ Štefánikem, který se proslavil v reality show Farma. Zdá se, že si doopravdy nic neudělali, jednoduše si „tak nějak vadí“ a proto začali spory řešit veřejně na sociálních sítích – tak, jak se konflikty v poslední době na internetu mezi známými osobnostmi řeší.

Před nedávnem se Štefánik měl na jednom z živých vysílání na Instagramu pochlubit, že má Sulíkovy nahé fotky. Sulík se na jeho tvrzení rozhodl zareagovat po svém a zveřejnil nahé fotky svého soka jako první na sociální síti Telegram. Zveřejnil navíc soukromé konverzace Štefánika s několika ženami. V době, kdy jeho manželka byla těhotná, měl ženy nabádat k tomu, aby s ním měly pohlavní styk. „Čekám tě u mně, kolik chceš peněz,“ psal na Instagram jedné z nich.

Reakce Štefánika na sebe nenechala dlouho čekat. Sice nezpochybňuje autenticitu konverzací a nahých fotek, tvrdí však, že jsou všechny zveřejněné konverzace staré. Navíc podal na Sulíka trestní oznámení. „Trestné oznámení je podané na celou organizovanou skupinu – na Lenku, na Sulíka. Staré fotky a konverzace budou sdílet a osočovat mě z něčeho. Podávám stížnost na okresní soud za osočování osobnosti a z toho se už nedostane,“ vysvětlil na Instagramu.

Lenka, kterou Štefánik zmiňuje, je Lenka Tejbusová, se kterou se Sulík v minulosti spojil. Společně brojí na sociálních sítích například proti Ráchel Karnížové a vlastně proti každému, s jehož názory nebo životním stylem nesouhlasí. Nelze jim však upřít odhalení Roberta Zelnera, který prodával svou partnerku desítkám mužů. Sulík a Tejbusová spravují skupinovou konverzaci na Telegramu, kde mimo jiné sdíleli i nahé fotky Štefánika. Sdíleli v ní veškeré informace o Zelnerovi a důkazy, které ho měly usvědčit z kuplířství. V současné době i díky nim jeho případ řeší slovenská policie.

Celou věc už údajně řeší právníci Štefánika. „Divím se, že ti ještě nikdo nenaložil. Ale už nejsou devadesátky, tak to pojďme řešit přes policajty a právníky,“ popisuje a dodává, že jemu a jeho ženě nikdo ubližovat nebude. „Musí mu dojít, že já jsem veřejně známá osoba a mám kontakty,“ vysvětlil.

Sulík si však evidentně z trestního oznámení nic nedělá. Štefánik provozuje na Slovensku barbershop a tak Sulík a Tejbusová na Telegramu sdíleli, že by si měli jejich sledující u Štefánika zarezervovat termín. Ne však pod svými jmény. Chtěli jen, aby měl Štefánik problém a nemohl přijímat nové klienty. „Ještě by to chtělo pár špatných recenzí,“ smála se dvojice influencerů.