6 nejlepších zvířecích buddy filmů

Foto: Šarlotina pavučinka (Paramount Pictures), Neuvěřitelná cesta (Buena Vista Pictures)

Pes je nejlepším přítelem člověka. Přesto nezůstává našim jediným domácím mazlíčkem a doma dokážeme chovat prakticky cokoliv. Filmové společnosti ale někdy zvířatům dokázali vtisknout jakousi formu lidskosti a dokázali to udělat natolik dobře a perfektně, že vzniklo několik povedených filmů, kde hlavní roli ztvárňují právě zvířata. Ať už se jedná o proslulé prasátko Babe, zebru na dostizích nebo pavouka na farmě, každý z těch filmů nás dokázal chytnout za srdce. Pojďme se podívat na seznam těch nejlepších, které jsme pro vás vybrali.

Neuvěřitelná cesta (1993)

Zdroj: Buena Vista Pictures

Společnost Disney přišla s dobrodružným filmem Neuvěřitelná cesta v roce 1993 a potěšila tak několik diváků. Jedná se o cestu napříč zemí, kterou musí absolvovat tři domácí mazlíčci, dva psi a jedna kočka, aby se znovu setkali se svými mladými páníčky. Navzdory tomu, že po většinu filmu sledujeme zvířata bez lidských herců, je to působivý počin, který diváky i tak udrží přilepené k obrazovce.

Babe – galantní prasátko (1995)

Zdroj: Universal Pictures

Babe má obsazení, které tvoří převážně zvířata, velkolepý hlasový talent a šťastný konec. Babe je sice male prasátko, ale sní o tom, že bude ovčáckým psem. Babe byl dokonce nominován na sedm Oscarů a jednoho získal, a to za nejlepší vizuální efekty. Skvělé tomu dopomáhá i tichá, ale velmi charismatická postava majitele farmy, kterého ztvárnil James Cromwell.

101 Dalmatinů (1996)

Zdroj: Disney

Divíci často diskutují o tom, který z nových „hraných“ filmů společnosti Disney natočených podle starých animovaných předloh je nejlepší, ale pravdou je, že tuto klasiku z 90. let zatím nic nepřekonalo. V hlavních rolích se vedle Glenn Closeové v roli Cruelly objevili Jeff Daniels a Hugh Laurie.

Dva bratři (2004)

Pathé Distribution

Dva bratři je film z roku 2004 o dvou tygřích mláďatech, která se narodila odděleně. Tygří sourozenci, kteří se později opět setkali, se snaží vrátit domů a najít svou matku. Na film se někdy těžko dívá, protože má momenty ve stylu Disney filmu Bambi. Dva bratři jsou milým filmem, který chytne za srdce malé i velké diváky.

Rychlý Stripes (2005)

Zdroj: Warner Bros.

Film Rychlý Stripes z roku 2005 je příběhem o dívce a její zebře, která se učí překonávat svůj strach a závodit s plnokrevnými dostihovými koňmi. Tento svérázný, zábavný film je namluvený hvězdným hereckým obsazením. Ve filmu hrají nejen Bruce Greenwood a Hayden Panettiere, ale také Frankie Muniz, který namluvil Stripese, David Spade, který namluvil Scuzze, Mandy Moore, která namluvila Sandy a Snoop Dogg. Musíme ale říct, že u tohoto filmu se překonal i český dabing, díky kterému vzniklo hodně zábavných hlášek.

Šarlotina pavučinka (2006)

Zdroj: Paramount Pictures

Šarlotina pavučinka vypráví o mladém prasátku Wilburovi, které se spřátelí s pavoukem jménem Šarlota, jenž na něj dává pozor a pomáhá mu zachránit se před osudem na farmě. Ačkoli titulní pavouk je výtvorem CGI, Wilbura a ostatní zvířátka ze stodoly hrají skutečná zvířata. K životu je přivádí také hvězdné hlasové obsazení, včetně Oprah Winfrey, Steva Buscemiho a Roberta Redforda. Ačkoli se ve filmu objevují na dětský film neuvěřitelně smutné momenty, Šarlotina pavučinka dokáže zůstat zábavná.

Od 15. února vstupuje do českých kin nová francouzská komedie Kočka a pes: Šílené dobrodružství.