SOUTĚŽ: Až najdu klíč. Vyhrajte nový román od dvojice krimi mistrů za pseudonymem Lars Kepler

Už žádná krev a hrůza, jen dedukce. Mistři severské krimi známí jako Lars Kepler píšou pod novým pseudonymem. A tentokrát nepůjde tolik o mrazivou atmosféru, jako o to uhádnout, kdo to udělal. O deduktivní román Až najdu klíč hrajeme tento týden v pravidelné soutěži serveru iROZHLAS.cz.

KNIŽNÍ SOUTĚŽ Stockholm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistři severské krimi známí píší pod novým pseudonymem Alex Ahndoril

Mistři severské krimi známí píší pod novým pseudonymem Alex Ahndoril | Zdroj: Nakladatelství Host

„Když jsem se dozvě­dě­la, že man­žel­ské duo sto­jí­cí za pseu­do­ny­mem Lars Kepler a za str­hu­jí­cí­mi thrille­ry s Joo­nou Lin­nou a Sagou Baue­ro­vou chys­tá zbru­su novou sérii, pro niž si dokon­ce zvo­li­lo i nový pseu­do­nym, byla jsem na prv­ní díl s názvem Až najdu klíč zvě­da­vá stej­ně jako teď urči­tě spous­ta čte­ná­řů,“  přiznává pře­kla­da­tel­ka Karo­lí­na Kloučková.

Vyšetřovatelka Julie Starková musí v novém románu najít vraha mezi členy rodiny na honosném loveckém zámečku. Se čtenářem mají přitom rovné podmínky. V určitou chvíli má totiž i on dostatek indicií na to, aby zjistil, kdo zločin spáchal.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

„Všechno se přece neustále mění! A platí to samozřejmě i pro severskou krimi,“ říkají spisovatelé a životní partneři Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril.

„Milujeme psaní pod pseudonymem Lars Kepler a nemáme v úmyslu s ním přestat, naopak. Jsme zrovna uprostřed psaní desáté knihy o Joonovi a jeho kolegyni Saze a jako obvykle je téměř nesnesitelně vzrušující nechat se pohltit jejich světem. Přesto jsme se rozhodli stvořit i svět Julie Starkové a Sida Mendelsona,“ dodávají.

Díky bestsellerové sérii krimi románů byli v domovském Švédsku vyhlášeni nejprodávanějšími autory desetiletí. Všech knih série se doposud prodalo 15 milionů výtisků, jen v České republice přes půl milionu. Mimo sérii autoři vydali ještě mysteriózní thriller Playground. 

Román Až najdu klíč vydalo nakladatelství Host. Je prvním z plánované detektivní série.

Manželská dvojice Alexander Ahndoril a Alexandra Coelho Ahndorilová, které můžete znát jako autora severské krimi Larse Keplera | Foto: Karl Nordlund | Zdroj: Nakladatelství Host

Pokud se chcete zapojit do soutěže o pět románů Až najdu klíč, napište nám až do tohoto pátku 16. února do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku:

Jak se jmenuje hlavní postava komisaře z krimi série Larse Keplera?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme