Janošek? Zajímavý hráč i pro reprezentaci, tvrdí expert Morávek. Má skvělá čísla, po sezoně se bude stěhovat za lepším

Janošek? Zajímavý hráč i pro reprezentaci, tvrdí expert Morávek. Má skvělá čísla, po sezoně se bude stěhovat za lepším

Nizozemské soutěže českým hráčům svědčí. Myslí si to alespoň Jan Morávek, který to uvedl pro Livesport Zprávy při hodnocení uplynulého víkendu. "Klukům fandím. Tamní fotbal a způsob práce s hráči se mi hrozně líbí. Jednou jsem svému spoluhráči v Bohemce dokonce doporučoval, aby to šel zkusit, protože mi přijde, že je tam pro mladé větší šance se prosadit a jít fotbalově nahoru," nechal se slyšet bývalý reprezentant, jenž si v Německu připsal 168 startů.

Morávka potěšilo, že se o uplynulém víkendu gólově prosadili Dominik Janošek i jeho krajan Václav Sejk, který je v zahraničí na hostování ze Sparty teprve pár týdnů. "Janošek v Bredě podává velmi dobré výkony a jestliže si ho po sezoně nevezme klub z Eredivisie, tak po něm určitě sáhne lepší klub z druhé ligy nebo z jiné země, protože si myslím, že jsou tyto soutěže detailně sledované," tvrdí přesvědčivě, že si explzeňský hráč po sezoně určitě polepší.

Svůj názor má podpořený i fakty. "Na záložníka má skvělá čísla (10+5), umí kopat standardky, je to nesmírně zajímavý hráč. Nebál bych se říct, že i pro českou reprezentaci. Jsem si vědom toho, že času na zkoušení Ivan Hašek moc nemá, ale přijde mi obrovská škoda opomenout takhle produktivního záložníka," nebojí se vytasit odvážný názor.

Hancko dal gól Spartě a oslavuje ho celé Slovensko. Opět byl jeden z nejlepších, kdo ho v létě koupí? ptají se média

Sejk to podle něj má v Rodě Kerkrade trochu složitější. Klub je v tabulce třetí a netají se postupovými plány směrem k nejvyšší soutěži. "Ale už se střelecky prosadil, to je skvělý vstup. Obzvlášť pro útočníka," nešetří chválou Morávek.

"Přijde mi, že Nizozemsko je pro útočníky naprosto ideální destinací. Vzpomínám si, jak u nás v Augsburgu hrával Arkadiusz Milik. Neprosadil se, ale člověk na něm viděl, že to v něm je. Měl čuch na góly, ale Bundesliga na něj byla příliš tvrdá. Odešel do Ajaxu a stal se tam z něj neskutečný útočník. Později hrál v Neapoli, Marseille či Juventusu," dodává.