Připojte se

Některé pořady České televize budí dojem, že slouží k rekreaci jejím tvůrcům. Které to jsou?

Manu a Matěj - Zdroj: Česká televize

Celebrity

Některé pořady České televize budí dojem, že slouží k rekreaci jejím tvůrcům. Které to jsou?

Také jste si toho všimli? Už několik let na České televizi běží pořady, v nichž známé osobnosti vyjedou do zahraniční za krásami pobřeží, za italskými specialitami, vyzkoušet karavan nebo řádit v pustině na motorce. A také vám občas probleskne hlavou, že ty pořady jsou vlastně dost o ničem a že slouží tvůrcům a účinkujícím spíše jako cestovní kancelář?

V novém roce cestopisů přibyde, i když ředitel České televize prohlásil, že se budou zbavovat nepotřebných lifestylových pořadů, které se navíc často tematicky překrývají: „Nevýznamná část vysílaných a vyráběných pořadů je duplicitní, triplicitní, zabírá ve schématu místo i výrobní peníze, které by mohly posloužit pro znovuobnovení formátů, které jsou pro veřejnou službu typické, neboť je komerční provozovatelé nikdy poskytovat nebudou.“ Bedekr, Příběhy starých hospod, Po jedné stopě, V karavanu po Maďarsku, Manu a Matěj jsou ty, které se už vysílají. A své diváky si určitě najdou. Jde spíš o poměr mezi výrobními náklady a kvalitou pořadu.

Ve vysílání ČT najdete třeba řadu pořadů o vaření nebo zahradničení. V minulosti se například natáčelo několik řad cestopisu po Itálii Manu a Matěj s Emanuelem Ridim a Matějem Ruppertem. Chlapci někam přijeli, fajnově se najedli, k tomu přihodili pár informací + jedno moudro a to bylo všechno. Vzhledem k výrobním nákladům, které v zahraničí výrazně stoupají, se to takto zdálky zdá jako vyhazování peněz za příjemný život „známých tváří“.

Vedle toho běžel i pořad Bedekr, jímž provázel Martin Písařík. Občas vzal na výlet i ostatní holky – Michaelu Maurerovou, Jitku Ježkovou nebo Ivanu Jirešovou. Po dokončení Martin Písařík jenom přejel motorkou do dalšího cestopisu Po jedné stopě. Ne, nechceme tvrdit, že natočení takového pořadu nestojí nějakou práci, ale hojný výskyt tohoto typu pořadu v programu České televize budí dojem, že si štáby za peníze daňových poplatníků dělají výlety po Evropě.

Šéfredaktor ve Webmint Media House a korektor na CNN Prima News, je osobností, která se v médiích pohybuje s vášní a závazkem vůči kvalitě. Jeho láska k českému jazyku a zájem o aktuální dění ve světě a kultuře jsou klíčové pro jeho práci a postavení v mediálním průmyslu.

Přidat komentář

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články ze sekce Celebrity

Co je trendy?

Připojte se k nám

Kurzy měn dle aktuálního kurzu ČNB.
Zdroj dat: Kurzyakcie.cz
Nahoru