Cool magazín

Zábavný cool magazín

Type to search

Musí mít minimalistické byty pouze bílé stěny? Ani náhodou: Kontrasty, platina, i cappuccino fungují

Pro vytvoření minimalistického stylu bydlení jsou nejlepší jednoduché barvy. Používejte je však chytře a nechte většinu stěn bílých. Působí velmi minimalisticky a čistě. Mnoho lidí se však ve zcela bílých místnostech necítí dobře.

A proto můžete do místností vnést trochu více osobitosti pomocí jednoduchých barevných tónů. Krásné barvy jsou například platina, šedá a antracit. Vypadají cool a hodí se téměř do každého minimalistického interiéru.

Přírodní a nezaplněná

Pokud chcete do hry vnést více barev, dekoratéři radí, abyste se drželi přírodních tónů, jako je teplé cappuccino nebo tmavě zelená. Zejména v kombinaci s rostlinnými dekoracemi může tento styl působit velmi přirozeně a lákavě. Chceme-li však přesto zachovat minimalistický dojem, měli bychom podle toho dát ke stěně méně nábytku nebo obrázků, aby nepůsobila tak zaplněná. Při výběru takových barev by měla být vymalována pouze jedna stěna v místnosti a zbytek by měl zůstat čistě bílý.

Jednotné barevné řešení v bytě

Byt působí obzvlášť minimalisticky, použijeme-li barvy, které procházejí celým bytem. Odlišná barva v každé místnosti má opačný efekt.

Jasnou linii lze vytvořit opakováním barvy stěny a barevného konceptu na dekoračních předmětech, kobercích, polštářích, přikrývkách, květináčích a podobně. Také nábytek ve stejném barevném pojetí dobře zapadá do minimalistického tématu.

Zde jsou dvě možnosti

Podobné tóny: Bílá a světle šedá

Pokud tyto dva odstíny procházejí bytem, ​​působí velmi jasně a čistě. Vše do sebe zapadá a oko neobjevuje žádné rušivé barevné koncepty. Čím více se tomuto konceptu přizpůsobujeme, tím klidněji a minimalističtěji náš byt působí. Pokud je to možné, použijte pastelové odstíny jako poutače a v této barvě zakupte pouze několik dekorací. Pokud chcete, otočte barevný koncept a ponechte vše ve světle šedé a jen pár kousků v zářivě bílé. Toto funguje velmi dobře, když je v místnosti málo nábytku a předmětů.

Kontrasty: Bílá a černá

Zde musíme být velmi opatrní, abychom neintegrovali mnoho malých černých částí, ale spíše kontrastovali větší s černým zbarvením, pokud je naší hlavní barvou bílá. Tento koncept samozřejmě funguje i opačně, s hlavním zaměřením na černou a „malou bílou“, které mnohým připadá příliš tmavé. I zde funguje obrácený koncept dobře jen tehdy, je-li místnost vybavena co nejmenším počtem nábytku a předmětů.

Klíčová je nadčasovost

To, co zní teoreticky tak jednoduše, často není snadné realizovat ve skutečnosti. Vybírejte proto barevný koncept, který je maximálně nadčasový a který vás rychle neomrzí. Dejte si čas upravit svůj styl bydlení a užívejte si tu změnu dlouhodobě.

Autor: Petr Vyskočil, zdroj: thespruce.com, Náhledová fotografie: Pixabay.com/Pexels