Třetiligová Hostouň angažovala posilu z Brazílie. Další změny jsou blizko, tuší trenér Rodinger

Třetiligová Hostouň angažovala posilu z Brazílie. Další změny jsou blizko, tuší trenér Rodinger

Sokol Hostouň zbrojí na jarní část ČFL. Tým trenéra Dominika Rodingera přišel v soutěži o první příčku až v posledním mistrovském utkání podzimu na půdě Slavie B, na jaře chce ale špičku zlobit. A tak hráči středočeského týmu dostávají pořádně do těla, hrají i proti zajímavým soupeřům. Naposledy se Hostouň vydala k utkání s rezervou Slovácka. „Několikrát jsem se v životě přesvědčil, že pokud se chcete posunout, tak jeďte někam, kde jste ještě nebyli,“ usmál se kouč. O své dojmy se podělil s klubovým webem.

Výjezd k soupeři, jehož áčka hraje v nejvyšší soutěži a rezerva pak v MSFL, prý stoprocentně splnil účel. "Čekal nás velmi silný soupeř, hodně nám připomínal například Plzeň B či Slavii B, kde hrají už kluci, kteří mají zkušenosti s ligovým fotbalem," hlásil spokojeně kouč. "Už od porady, kterou jsme měli na hotelu a vstupu do kabiny v Kunovicích jsem cítil, že nepůjde o normální přípravné utkání. Kluci byli skvěle nachystaní a těšili se, že si zahrají proti “ligovému” týmu," doplnil po porážce 0:2.

Slovácko B nasadilo do hry podle Rodingera několik velmi zajímavých hráčů. "Ať už domácích nebo zahraniční hráč na levém stoperovi. Je ročník 2003 a Graham, respektive Adis, s ním měli velké starosti. Ne nadarmo udrželi již čtvrtý zapas za sebou nulu vzadu," líčil kouč druhého celku tabulky třetiligové skupiny A.

Žižkov nevyšel, nejlepší střelec ČFL bude na jaře hrát za Slovan Velvary. První posila je tady, jásá klub

Rodinger neskrýval radost i z posílení týmu. Klub si pomohl z vlastních zdrojů, ale lovil i v zámoří. "Jako kabina máme velkou radost za návrat Pepína Husáka, který je pro nás osobnosti pro rok 2023. Byl na operaci, ale už je naštěstí ready. Takže duše kabiny je nadobro zpět," odtajnil kouč.

A stejně jako v minulosti opět přivítal i zahraniční posilu. "Na zkoušku přišel Brazilec Vitor, který odehrál dva dobré zápasy, i když Slovácko mu příliš nevyšlo. Ale jsme domluveni, že to dotáhneme a dáme tomu šanci. Dokáže nám pokrýt jak kraj, tak střed pole," prozradil Rodinger.

Další změny při mohou přijít velmi brzy. "Ale jde spíš o změny směrem ven než dovnitř. Na to, abych řekl, o co jde, je ještě brzy," dodal.