Montserrat: Tento evropský skrytý ráj vás dojme svými výhledy a krásou. Dostanete se tam za pár korun, ale málokdo o něm ví

Španělsko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, výlety, turistiku a další formy zábavy a odpočinku. Lidé jezdí do Madridu, na Ibizu, Mallorku nebo do Barcelony. Teprve když někdo navštíví centrum Katalánska a jedno z nejznámějších měst světa, Barcelonu, možná si neuvědomí, jaké krásy leží jen pár desítek kilometrů od města.

Montserrat je předhůří v Katalánsku, vzdálené od Barcelony přibližně jen 50 kilometrů. Nejvyšším vrcholem tohoto pohoří je Sant Jeroni s nadmořskou výškou 1 236 m. Skutečnou dominantou pohoří je však benediktinské opatství Santa Maria de Montserrat, v němž se nachází například svatyně Panny Marie.

Tato svatyně však zdaleka není to jediné, co toto místo nabízí. Opatství je velmi oblíbeným místem nejen pro náboženské poutníky, ale také pro cestovatele a zvědavce, které tíží neuvěřitelné výhledy.

Na Montserrat se dostanete především z centra Barcelony. Z vlakového nádraží FGC se vydejte linkou R5, která vede přímo pod Montserrat. Cesta katalánskou krajinou netrvá vlakem déle než hodinu, poté si můžete vybrat ze dvou možností.

zdroj:redakce, wanderlog , Titulní obrázek: Wikimedia Commons / rachel_thecat – Montserrat, CC BY-SA 2.0