Leo Brichta se stal v KSW bojovníkem roku, s přehledem ovládl i další kategorie oficiálního hlasování

Leo Brichta se stal v KSW bojovníkem roku, s přehledem ovládl i další kategorie oficiálního hlasování Leo Brichta v KSW | zdroj: Foto: se svolením KSW

Hvězda Lea Brichty stoupá vzhůru, jasně se to ukázalo během fanouškovského hlasování, kde získal s velkým náskokem hned několik prvenství.

Přestup do polské organizace KSW se pro Lea Brichtu ukázal jako dobrý krok. Nyní zabodoval v oficiální fanouškovské anketě za rok 2023, kde o vítězích v 7 kategoriích rozhodlo více než 50 tisíc hlasů. Český ranař ovládl hned 4 z nich. Stal se bojovníkem roku (71 % hlasů), mezinárodním bojovníkem roku (49 %), nově podepsaným bojovníkem roku (80 %) a jeho druhý zápas byl zvolen tím nejlepším.

Duel se odehrál na akci KSW 87 v Třinci a Brichta v něm nad Polákem Szymanskim, toho času trojkou lehké váhy urval vítězství na TKO až v poslední minutě. V anketě tenhle tvrdý souboj získal 43 % hlasů, druhý duel Kuberski vs. Leśko měl pouze 23. Kompletní výsledky najdete zde.

Velký dojem ale udělala už Leova premiéra, která proběhla na obří akci KSW Koloseum 2, které jen v aréně sledovalo okolo 50 tisíc diváků. Soupeřem byl Brichtovi domácí Maciej Kazieczko, tou dobou sedmička lehké váhy. Ten s český tvrďákem dokázal držet krok a díky tomu jsme nakonec viděli velmi vyrovnanou a neskutečně tvrdou řežbu v postoji, z níž nakonec těsně 2:1 na body vzešel jako vítěz Leo.

Je vidět, že byl Brichta pro KSW skvělou akvizicí, krom toho, že prakticky vždy udělá skvělý zápas, si totiž dokázal vybudovat opravdu velkou fanouškovskou základnu. Její podpora se mu bude hodit už tuto sobotu v Liberci, kde v hlavním zápase turnaje KSW 91 zabojuje s Valeriem Mirceem o pás prozatímního šampiona lehké váhy. 

Kompletní startovka libereckého turnaje vypadá takto:

Leo Brichta vs. Valeriu Mircea

Dominik Humburger vs. Adrian Dudek

Matúš Juráček vs. Henry Fadipe

Viktor Červinský vs. Kacper Koziorzebski

Lukasz Charzewski vs. Michal Sobiech

Vasil Ducár vs. Dawis Kasperski

Josef Štummer vs. Adrian Wieliczko

Mariusz Joniak vs. Tobiasz Le

Petra Částková vs. Wiktoria Czyzewska

Zdroje:  KSW

Nejnovější články