Po dolíčkách ve tváři touží nejen celebrity. Ženy si je vytvářejí podtlakem

Dolíčky ve tvářích jsou vnímány jako roztomilé a často jsou považovány za znak nevinnosti a krásy. Nemáte je? Nezoufejte. Můžete si je udělat pomocí takzvaného dimple makeru. Nový trend už zaplavil sociální sítě. Tento způsob sice není permanentní, ale pro ty z vás, kteří by je chtěli natrvalo, existuje přece jen možnost, a tou je plastická chirurgie.

Sociální sítě zaplavil další trend. Tentokrát to jsou dolíčky ve tvářích. Lidé se inspirují celebritami, kteří je mají přirozeně. Patří mezi ně například oslnivá zpěvačka Ariana Grande, Mario Lopez nebo Gabrielle Union. Na internetu můžete narazit na přístroj, který se nazývá Dimple maker. Hashtag #dimplemakers má přes 61 milionů zhlédnutí, což jasně ukazuje, že se jedná o vyhledávané zboží.

Mohlo by vás zajímat: Pravda o obličeji Dary Rolins: Plastický chirurg ukázal video a řekl, co vše vylepšil

Ale opravdu to funguje? Dimple maker si dáte do úst a on vám na základě podtlaku v podstatě stlačí kůži dovnitř a vám se díky tomu na tváři vytvoří vytoužený dolíček. „Pokud to děláte dlouhou dobu, způsobí to ischemii, což znamená, že do dané oblasti přestane proudit krev. To je to, co způsobuje ten důlek,“ vysvětlil plastický chirurg Michael K. Obeng časopisu People.

Je to bezpečné?

Zdá se, že tato nová technika nepředstavuje žádné zdravotní riziko. „Podle mého názoru je to bezpečné. Můžete potenciálně narazit na nerv, ale to byste ucítili hned na začátku. Takže je to jen o správném umístění,“ vysvětlil Obeng, který proti novému trendu nic nemá. Upozorňuje však na to, že výsledky nejsou trvalé a není to vhodné pro každého.

@xinghuisir To show you how the dimple maker works, you can place an order directly in the shop with a 30% discount, it’s simple and effective!#dimplemakers #dimple #tiktokmadebuyit #smiledaychallenge #foryou #tiktoker #dimplemaker #facial #fyp ♬ original sound - SmartLifegirl

„Záleží na tom, jak dlouho to tam budete mít a jak máte silnou tvář. Jestliže tam bude hodně tuku, fungovat to nebude,“ myslí si plastický chirurg. Sdělil také, že jelikož jsou výsledky pouze dočasné, někteří pacienti se rozhodnou například pro piercing do tváří. To je i případ i americké modelky jménem Blac Chyna. „Když si necháte udělat piercing do tváří a necháte ho tam zhruba tři měsíce, po vyjmutí tam pravděpodobně zůstane jizva, která vytvoří u většiny lidí důlek,“ prohlásil Obeng a zavtipkoval, že se jedná o mnohem levnější variantu než podstoupit takzvanou dimpleplasty, což je plastika důlku.

Co je to dimpleplasty?

Jedná se o plastiku dolíčků, které jsou vytvořeny pomocí minimálně invazivního chirurgického zákroku. Přirozeně vypadající důlky se vytvoří na tváři, když se člověk usměje. Procedura je trvalá, zabere zhruba 30 minut a cena se v České republice pohybuje kolem 1500 dolarů, což je v přepočtu přes 36 tisíc korun.

Zajímají vás nejnovější možnosti tvarování prsou? Na vaše otázky odpovídal chirurg Ondřej Měšťák:

Sdílejte článek
Štítky trendy krása dolíčky dimpleplasty dimple makers

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 15. 5. 2024

Současné planetární aspekty posilují váš přirozený soucit s druhými lidmi. Vaše vztahy budou dnes v popředí vaší pozornosti, Berani. Cítíte se dobře a ostatní lidé to na vás poznají. Lidé vás přitahují a chtějí se podílet na vašem léčivém klidu. Naslouchejte bez odsuzování, když si lidé vylévají svá srdce. To je velmi cenná dovednost.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.