Sleduj nás

Tento úspěšný kulturista býval ženou, která se vdala a chtěla rodit děti. Dnes si k němu chlapi chodí pro rady

Tento úspěšný kulturista býval ženou, která se vdala a chtěla rodit děti. Dnes si k němu chlapi chodí pro radyFOTO: IFBB Elite Pro

Dříve byl ženou připravenou rodit děti, dnes je světoznámým kulturistou, o kterém se točí dokumenty a který rozdává cenné rady ostatním.

Kdo se pohybuje ve světě kulturistiky, ten už zřejmě alespoň jednou zaslechl jméno Cody Harman. O jeho životním příběhu se píšou články, natáčí pořady a on si na tom dokonce založil živnost.

V roce 2010 byl ještě ženou, která se čerstvě vdala. Se svým manželem byla připravená rodit a vychovávat děti, ale vnitřně se pořád prala s myšlenkou, že je cizí osobou ve špatném těle. Ten nápor myšlenek byl tak silný, že to Cody jednoho dne nevydržel a začal to řešit. „Věděl jsem, že když vstoupím do sňatku manželského, tak tím udělám ohromnou chybu, ale tehdy jsem to ještě neuměl nikomu vysvětlit,“ popisoval na svém Instagramu.  


Sebevědomí Cody nabral ještě jako žena v tělocvičně, kam začal chodit krátce po svatbě. Následně se svěřil se svým tajemstvím, načež došlo k proměně, která trvá dodnes. „Neumíte si ani představit, jak to ze mě celé odpadlo. Ten přechod nebyl snadný, ale konečně jsem se cítil sám sebou. A protože mě cvičení opravdu hodně bavilo, rozhodl jsem se v něm pokračovat.“

Pohledem do současnosti zde místo štíhlé brunetky máme vousatého svalovce, který si ze cvičení udělal rutinu. Ta jej zavedla dokonce i na předváděcí molo a zajistila mu kariéru, o které se mu v mládí ani nesnilo. „Před proměnou jsem měl kvůli sociální fóbii potíže udržet si práci, teď ovšem řídím vlastní byznys, při kterém se každý den stýkám s lidmi!“ pochlubil se dnes již sedmatřicetiletý muž, který pracuje jako fitness trenér a výživový poradce.


„Veřejnost by neměla zapomínat na to, že i transgender lidé jsou stále lidé. Než nás začnete soudit, měli byste nás raději poznat osobně. Pak zjistíte, že rozhodně nekoušeme a že také máme svoje cíle a sny,“ dodal Cody, o jehož příběhu se v Americe dokonce natočil i minidokument.


Další články