Připojte se

McDonald’s prodává lidské maso. Informace je satira. Někteří lidé tomu ale věří

Zdroj: Depositphotos

Česká republika

McDonald’s prodává lidské maso. Informace je satira. Někteří lidé tomu ale věří

Na internetu, hlavně na facebooku opět ožila informace o lidském masu v produktech McDonalds. Celý příběh vychází z jednoho satirického článku, který byl zveřejněn už před 10 lety. Nicméně i teď se najdou hlupáci, kteří tento nesmysl šíří.

Příspěvky, v nichž se objevují informace o tom, že společnost McDonald’s používá ve svých výrobcích lidské maso, se nezakládají na pravdě. Zdá se, že toto tvrzení vychází ze satirického článku. Odkaz zde.
Vyhledávání v Googlu pomocí údajných argumentů v příspěvcích odhalí článek zveřejněný na webu Huzlers s titulkem „McDonalds odhalen, používá lidské maso!

Někteří znudění uživatelé na internetu ale berou tvrzení vážně. Třeba tento chytrák:

Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook

V některých příspěvcích a v článku Huzlers se zmiňuje lidské maso nalezené v mrazácích továrny v Oklahoma City. Text pod jménem autora článku zní: „Věřte jen polovině toho, co vidíte, a ničemu, co se dočtete na internetu.“
Publikace je označena jako „satira“. Zakladatel webu Huzlers v minulosti označil web za směs fake a satiry.

Společnost McDonald’s na svých internetových stránkách odpověděla na otázku týkající se lidského masa ve svých potravinách a ujistila zákazníky, že používá pouze 100% čisté hovězí a kuřecí maso.

Šéfredaktor ve Webmint Media House a korektor na CNN Prima News, je osobností, která se v médiích pohybuje s vášní a závazkem vůči kvalitě. Jeho láska k českému jazyku a zájem o aktuální dění ve světě a kultuře jsou klíčové pro jeho práci a postavení v mediálním průmyslu.

Přidat komentář

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články ze sekce Česká republika

Co je trendy?

Připojte se k nám

Kurzy měn dle aktuálního kurzu ČNB.
Zdroj dat: Kurzyakcie.cz
Nahoru