Vzácná fotografie nemocného Karla III. Při cestě za léčbou Brity potěšil milým gestem

Král Karel III. se vrátil do Londýna zřejmě proto, aby mohl pokračovat v léčbě.

Král Karel III. má rakovinu

Král Karel III. byl vyfotografován, jak se usmívá a mává lidem z auta, zatímco se s královnou Camillou vrací zpět do Londýna z venkovského sídla v Sandringhamu. Do Londýna zamířili, aby britský monarcha mohl pokračovat v léčbě rakoviny.

Ze soukromého sídla Sandringham byli král s královnou do Buckinghamského paláce transportováni vrtulníkem. Následně se autem nechali odvézt do Clarence House, napsal web Independent.

Král Karel III. se během cesty usmíval a mával kolemjdoucím. Úsměvy zářila i jeho manželka královna Camilla.

ČTĚTE TAKÉ: Princ William jako první prolomil mlčení po diagnóze otce. Karel III. vzal Harryho na milost

Předpokládá se, že britský monarcha se vrátil zpět do Londýna především kvůli léčbě rakoviny, ale i za plánovanými schůzkami.

V sobotu se panovník poprvé veřejně vyjádřil poté, co královský palác oznámil, že trpí rakovinou. „Rád bych co nejsrdečněji poděkoval za mnoho vzkazů podpory a přání všeho dobrého, které jsem v posledních dnech obdržel,“ uvedl pětasedmdesátiletý monarcha v sobotním prohlášení. „Jak vědí všichni, které rakovina postihla, takové laskavé myšlenky jsou tou největší útěchou a povzbuzením,“ dodal

V neděli se pak král zúčastnil bohoslužby v kostele svaté Máří Magdaleny ve východoanglickém Sandringhamu, kde se až dosud zotavoval po začátku léčby.

Do Sandringhamu odcestoval britský monarcha poté, co ho v Londýně navštívil jeho mladší syn princ Harry. Ten z Los Angeles přispěchal urgentně ihned poté, co se od svého otce dozvěděl o děsivé diagnóze. Společně strávili pouhých 45 minut.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ceremonie pohřbu Karla III. je už připravená, Buckinghamský palác počítá se vším, říká Svoboda

Tagy: