Piráti natočili VIDEO, které obletělo internet. Teď přišla odpověd. A velký výsměch

14.02.2024 14:45 | Monitoring

Mladí Piráti se rozhodli vyvrátit stereotypy, které o nich údajně ve společnosti kolují, v krátkém ironickém videu. „Jsem mladá Pirátka, jasně že mě se*e, že neprošla Istanbulská úmluva,“ říká v klipu členka mladých Pirátů. S reakcí přišli členové Svobodných videoblogerka Jordanka Jirásková nebo aktivista Matěj Gregor, kteří se označili za „mladé dezolátsvo“ a natočili vlastní klip. „Ahoj, jsem dezolátka a jasně že jsem včera souložila se svým mužem bez předchozí smlouvy,“ říká Jirásková.

Piráti natočili VIDEO, které obletělo internet. Teď přišla odpověd. A velký výsměch
Foto: Repro Instagram
Popisek: Video Mladých Pirátů o stereotypech

Tým Mladého Pirátstva, které sdružuje mladé členy a příznivce České pirátské strany, zveřejnil video, kde poukazuje na nejčastější názory, které o nich prý kolují ve společnosti. „Jsem mladý Pirát, jasně že dobrovolničím pro Prague Pride,“ říká jeden z mladých Pirátů. „Jsem mladá Pirátka, jasně že každý den nadávám na autíčkáře,“ poukazuje další na jiný stereotyp.

Došlo dokonce i na téma související se sexuálním násilím, které svět zaplavilo v rámci kampaně Me Too. „Jsem mladý Pirát, jasně že se tě před sexem dvakrát zeptám na konsent,“ říká mladík. „Jsem mladý Pirát, jasně že jsem vegan,“ přidává se další s odkazem na stereotypy o stravě mladých liberálů.

A na přetřes přišla také Evropská unie, protože mladí Piráti jsou otevřeně proevropští. „Jsem mladý Pirát, jasně že každý den myslím na Evropskou unii,“ dodal poslední člen Mladého Pirátstva.

 

 

Video mladých Pirátů našlo odezvu u lidí s konzervativnějším smýšlením, kteří zase shrnuli stereotypy, které o nich kolují. Sami sebe ironicky označili za mladé dezolátstvo. „Ahoj, jsem dezolátka a jasně že jsem včera souložila se svým mužem bez předchozí smlouvy,“ uvedla videoblogerka Jordanka Jirásková s narážkou na pirátské video.

„Jsem takzvaný dezolát a jasně že každý den myslím na to, jak nám Evropská unie – například emisními povolenkami – uměle několikanásobně zdražila energie. A jasně, že se mi v lednici chladí několik mrtvol kuřat,“ přidal se videobloger Franta Kubásek.

Přispěl i aktivista Svobodných Matěj Gregor. „Podle médií jsem dezolát, jasně že mám rád Nohavicu a chodím na Baník,“ uvedl ironicky, přičemž ve videu vystoupilo na deset dalších údajných „dezolátů,“ kteří zparodovali pirátské video.

„Jsem dezolátka a samozřejmě se cítím být ženou. Jsem dezolát, kupuju veganskou šunku, ani pes to nežere. Jsem dezolát, jasně že jezdím spalovacím autem,“ reagovali další na konkrétní příklady z videí Mladého Pirátstva. „Jsem dezolát, jasně že chodím každej den do práce. Jsem dezolát a jistě že mi nevadí, že bydlím sám ve veliké vile,“ prohlásil další.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jsou to holt ještě puberťáci, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesafec , 14.02.2024 16:26:25
a jako takoví by vůbec neměli do řízení státu a obcí mluvit. Asi by stálo za to, posunout minimální věk voličů alespoň na 21 let a minimální věk volených orgánů na 31 let.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…