Fotbalová asociace vyhlásila soutěž ohledně pozemků na Strahově. Pokračuje i jednání se Spartou

Fotbalová asociace ČR vyhlásila mezinárodní soutěž na využití areálu na Strahově. Cílem je postavit nový stadion nebo tréninkové centrum. Podstatou zamýšlené spolupráce s vítězem soutěže pak není prodej pozemků, ale zřízení tzv. práva stavby v jeho prospěch, kdy FAČR po dobu trvání práva stavby nadále zůstane vlastníkem pozemků.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Evžena Rošického v Praze

Stadion Evžena Rošického v Praze | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

Zájemci o projekt mohou záměry předkládat po dobu dvou měsíců. Finálním datem možnosti podávat nabídku je 8. dubna 2024, poté asociace vyhodnotí konkrétní nabídky.

FAČR od zájemců žádá transparentní přístup a přeje si správné chování po hospodářské a právní stránce, a to i proto, že si asociace pozemků na pražském Strahově cení jako významného majetku.

„Projektem využití areálu Strahov se nynější vedení FAČR zabývá permanentně od června 2021. Po vyřešení předchozích fází je vyhlášení soutěže zásadním mezníkem ve vývoji projektu a konkrétním krokem k naplnění usnesení valné hromady tak, aby asociace měla zajištěný stabilní příjem, ale i sportovní infrastrukturu,“ uvedl na webu předseda FAČR Petr Fousek.

Součástí jednání Valné hromady je i pokračování jednání mezi FAČR a úřadujícím mistrem tuzemské fotbalové soutěže, pražskou Spartou. Ty probíhají již od loňského roku. Sparta signalizovala zájem se do soutěže přihlásit s tím, že vnímá nutnost transparentního postupu zvoleného FAČR.

tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme