Hlavní obsah

Zápasnice Hanzlíčková bude na ME bojovat o bronz, v semifinále těsně prohrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zápasnice Adéla Hanzlíčková bude na mistrovství Evropy v Bukurešti bojovat v kategorii do 68 kilogramů o bronzovou medaili. Devětadvacetiletá volnostylařka, která už má ve sbírce evropské stříbro a bronz, v semifinále těsně prohrála s mistryní světa Buse Tosunovou z Turecka. Duel o třetí místo ji čeká ve čtvrtek. Další český reprezentant Artur Omarov vypadl v prvním kole oprav.

Foto: Ladislav Adámek

Adéla Hanzlíčková a Lenka Hocková-Martináková při tréninku. (ilustrační foto)

Článek

Hanzlíčková v úvodním kole položila na lopatky Švédku Tindru Sjöbergovou, ve čtvrtfinále pak rozdílem jediného bodu zdolala Bělorusku Hannu Sadčankovou.

„První utkání, jež pro mě bývá nejhorší, bylo fajn. Cítila jsem se dobře, hned ze začátku jsem udělala rychle osm bodů, takže jsem věděla, že je to v suchu. Druhé bylo trochu těžší, ale v úvodu jsem ubránila útok soupeřky, sama jsem udělala nějaké body, pak se mi sice nepovedl jeden chvat, ale naštěstí jsem pak ještě přidala bod a udržela to,“ uvedla Hanzlíčková v nahrávce pro média.

V dramatickém utkání o postup do finále byla naopak o bod lepší Tosunová. „Byl to hodně náročný zápas. Stála proti mně mistryně světa z minulého roku. Skončilo to o jediný bod, což je strašně nešťastné. Mrzí mě to moc, že to nevyšlo, ale zítra mě čeká ještě boj o bronz,“ řekla česká reprezentantka, jež se o medaili střetne ve čtvrtek večer s Ruskou Chanum Velijevovou.

Hanzlíčková má v medailové sbírce evropské stříbro z roku 2019 a bronz, který získala o dva roky později. Loni i předloni skončila na ME pátá.

Omarov v úterý prohrál hned první duel řecko-římské kategorie do 97 kg s Rusem Magomedem Murtazalijevem, ale po jeho postupu do finále se udržel ve hře o medaili. V opravách však pětatřicetiletý držitel bronzu z loňského světového šampionátu, který byl na ME nasazenou jedničkou, prohrál s Maďarem Tamásem Lévaiem 1:9. V celkovém pořadí obsadil 22. místo.

Mistrovství Evropy v zápasu v Bukurešti:
Muži - řecko-římský zápas:
Do 55 kg:
1. Deleanu (Mold.)
2. R. Mammadov (Ázerb.)
3. Mihai (Rum.) a Chačatrjan (Arm.)
Do 60 kg:
1. Mammadli (Ázerb.)
2. Ciobanu (Mold.)
3. Lalajev (Rus.) a Arnaut (Rum.)
Do 63 kg:
1. M. Mammadov (Ázerb.)
2. Hrušyn (Ukr.)
3. Nazarjan (Bulh.) a Allachjarov (Rus.)
Do 67 kg:
1. Džafarov (Ázerb.)
2. Bičurin (Rus.)
3. Amajev (Bulh.) a Firat (Tur.)
Do 72 kg:
1. Can (Tur.)
2. Ganizade (Ázerb.)
3. Oganjan (Rus.) a Nasibov (Ukr.)
Do 77 kg:
1. Amojan (Arm.)
2. Basar (Tur.)
3. Lomadze (Gruz.) a Ťuljubajev (Rus.)
...
18. VARGA (ČR)
Do 82 kg:
1. Berber (Tur.)
2. Alijev (Rus.)
3. Filčakov (Ukr.) a Bolkvadze (Gruz.)
Do 87 kg:
1. Komarov (Srb.)
2. Cengiz (Tur.)
3. Belenjuk (Ukr.) a Maskevič (Běl.)
Do 97 kg:
1. Aleksanjan (Arm.)
2. Murtazalijev (Rus.)
3. Chaslachanov (Běl.) a Milov (Bulh.)
...
22. OMAROV (ČR).
Do 130 kg:
1. Semjonov (Rus.)
2. Kayaalp (Tur.)
3. Kandelaki (Ázerb.) a Sotnikov (It.)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.